Ranskalainen Beneteau lienee tällä haavaa liikevaihdolla mitattuna maailman suurin venevalmistaja. Sen liikevaihto oli viimeisimmällä elokuun lopussa päättyneellä tilikaudella 1 287 miljoonaa eli liki 1,3 miljardia euroa. 

Veneliiketoiminnan osuus liikevaihdosta oli lähes 1,1 miljardia euroa. Veneiden lisäksi Beneteau-konserniin kuuluu vapaa-ajan asuntoja valmistava ja myyvä divisioona, jonka liikevaihto oli siis liki 200 miljoonaa euroa.

Beneteaun liikevaihto kasvoi viime vuonna yhdeksällä prosentilla edelliseen tilikauteen verrattuna. Parhaassa kasvuvauhdissa olivat monirunkoveneet ja perämoottoriveneet.

Euroopassa Beneteau-konsernin liikevaihto kasvoi 12,7 prosentilla, Pohjois-Amerikassa 4,4 prosentilla ja Aasian–Tyynenmeren alueella 27,3 prosenttia. Muiden markkina-alueiden liikevaihto puolestaan pieneni lähes 40 prosentilla.

Beneteau-konsernin käyttökatteeksi jäi edellisen tilikauden tavoin 153 miljoonaa euroa. Nettotulokseksi kirjattiin 61 miljoonaa euroa. 

Beneteau-konserni valmistaa Beneteau-, Jeanneau-, Four Winns-, Glastron-, Wellcraft- ja Scarab-moottoriveneitä, Monte Carlo- ja Prestige-moottorijahteja, Beneteau-, Jeanneau- ja CNB-purjeveneitä sekä Lagoon- ja Excess-katamaraaneja. Tuotantolaitoksia konsernilla on Ranskassa, Italiassa, Puolassa sekä Yhdysvalloissa.

www.beneteau-group.com