Tapahtumalla halutaan kohdistaa huomio Gullkronan ainutlaatuiseen vedenalaiseen luontoon, josta on tulossa Saaristomeren suurin yksityisten ihmisten perustama merensuojelualue. Projekti on osa BSAG:n vetämästä Elävä Itämeri -hankkeesta.

BSAG:n toiminta perustuu yhteistyön virittämiseen eri toimijoiden välillä, mukaan lukien Itämeren valtioiden korkein johto, viranomaiset ja yksityissektori.

- Gullkronassa kaikkea toimintaamme ohjaa se, että se on luonnon kannalta kestävää. Nyt perusteilla oleva merensuojelualue on myös yksi tärkeä keino säilyttää tämä saariston helmi kauniina ja elinvoimaisena. Suojelun lisäksi esimerkiksi vastuullinen veneily on konkreettinen tapa suojella Itämerta, ja tätä työtä PSS ry edistää hienosti, kertoo BSAG:n perustajajäsen ja Gullkronan vierasvenesataman omistaja Saara Kankaanrinta.

Yhteistyökumppanina Gullkronan hankkeessa toimii valtakunnallinen ympäristöjärjestö Pidä saaristo siistinä ry.

- PSS ry tekee saaristossa tärkeää työtä Itämeren hyväksi. Olemme innoissamme tästä tapahtumasta ja tulevasta yhteistyöstä. Toivomme, että Gullkronassa kävijät saavat oivalluksia Itämeren vedenalaisesta kauneudesta ja omasta roolistaan sen vaalimisessa, kertoo puolestaan Elävä Itämeri -hankkeen projektipäällikkö Anna Klemelä BSAG:lta.

Kaikenikäiset seilorit toivotetaan tervetulleiksi Gullkronan kesätapahtumaan. Paikalla on myös sähkökäyttöinen Roska-Roope-roskienkeruuvene keräämässä merestä roskaa ja herättämässä keskustelua roskaamisen vaikutuksesta mereen. 

BSAG:n ja PSS ry:n yhteistyöstä on tarkoitus tehdä jatkuvaa esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa tai projekteissa, sillä kaksi merkittävää toimijaa hieman eri painotuksin saavat yhdessä aikaan enemmän.