Pääpiirteiltään uuden M47:an tunnistaa helposti Hylasiksi, sillä sen rungon linjat on totuttuun tapaan aucklandilaisveistämö Salthousen käsialaa. Myös sisustuksessa nähdään runsaasti menneiden vuosien malleista tuttuja elementtejä.

Taloudellista

Uutta on sen sijaan jatkettu uimataso ja sen päähän pultatut kaksi 300 hevosvoiman Cox-dieselperämoottoria. Hylas on tiedotteen mukaan päätynyt dieseltekniikkaan ennen kaikkea sen polttoainetaloudellisuuden takia. M47:an vakiomallin noin 1 800 litran (475 gallonaa) tankilla saa noin 500 meripeninkulman toimintasäteen 17 solmun nopeudella. Lisävarusteena polttoainekapasiteetin voi kuitenkin nostaa lähemmäksi 2 300 litraa (600 gallonaa), jolla pääsee yli 650 mailia matkanopeutta ajettaessa. Yhdeksän solmun nopeudella taittaa tankkaamatta jopa tuhannen meripeninkulman matkan. Cox tarjoaa viiden vuoden ja 1 500 käyttötunnin takuun, ja moottoreiden käyttöiäksi valmistaja lupaa kokonaiset 6 000 tuntia.

M47:n vakiovarusteena on innovatiivisia ominaisuuksia, kuten litiumioniakut ja Thermodynamican lvi-järjestelmä, joka mahdollistaa sisätilojen mukavuutta edistävien laitteiden toiminnan ilman generaattoria. Vene on varustettu pitkiä matkoja ajatellen, mutta se soveltuu yhtä hyvin myös lyhyempään viikonloppukruisailuun ystävien ja perheen parissa.

Hyvä näkyvyys

M47:ssä on avoin ja ilmava pohjaratkaisu. Isojen ikkunoiden ansiosta näkyvyys edessä olevasta ohjaamosta aina peräkannen cockpit-loungeen on esteetön. Yksi sisustuksen merkittävimmistä ominaisuuksista on peräkannelle aukeava iso lasinen liukuovi, joka on helppo avata ja sulkea yhdellä kädellä. Keittiö on käytännöllinen ja toimiva, ja se on suunniteltu maksimoimaan liikkuma- ja säilytystilaa. Kaksi jääkaappia, ylhäältä täytettävä pakastin ja neljällä polttimolla varustettu lieden ja uunin yhdistelmä lisäävät kokkailun iloa.

Salongissa on L-muotoinen sohva ja säädettävän korkuinen tiikkipöytä, joka alas laskettuna muuntuu ylimääräiseksi pediksi. M47:n ohjaamo voidaan konfiguroida omistajan tarpeiden mukaan, ja siinä on vakiona Raymarine MFD -plotteri, autopilotti, elektroniset ohjaimet sekä perämoottoreiden joystick-ohjaimet. Kuskin kahden istuttavasta tuolista on hyvät näkymät joka suuntaan.

M47:ssä on kaksi hyttiä ja yksi toiletti. Omistajanhytissä on queen-size -vuode, jonka alla on kolme säilytyslaatikkoa. Lisäksi hytissä on setripuulla vuorattu ripustuskaappi. Myös keskilaivassa sijaitsevassa vierashytissä on paljon säilytystilaa sekä kahdesta kolmeen petiä. Alapunkka voidaan jakaa kahdeksi erilliseksi vuoteeksi tai yhdistää suureksi parivuoteeksi. Pienempi yläpunkka sopii parhaiten lapsille, mutta sitä voi myös käyttää ylimääräisenä varastotilana. Tyyrpuurin puolella olevassa toiletissa on erillinen suihkukaappi, pesuallas ja kaapistot sekä sähköllä toimiva wc.

www.hylasyachts.com