Itämeripäivänä 27.8. juhlitaan Itämeren monimuotoista kulttuuriperintöä ja ympäristöä ympäri Suomen. Myös Pietarista ja Tukholmasta on toimijoita mukana, ja erityisesti Tallinnassa tapahtuu monella saralla aamusta iltaan.

Yli 150 Itämeripäivän kotimaista ja kansainvälistä kumppania kulttuuritoimijoista ja kaupunkeihin, ravintoloihin ja yrityksiin on ilmoittanut jo lähes sata tapahtumaa ja tekoa Itämeripäivä.fi -sivustolle.

Itämeripäivä avataan kello 8.30 Esplanadin lavalla Itämeri kuuluu kaikille! -keskustelulla, joka on osa kaikille avointa Helsinki puhuu -keskustelutapahtumaa. Tilaisuudessa ovat mukana muun muassa ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen, Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori ja presidentti Tarja Halonen. Avajaistilaisuutta voi seurata striiminä Itämeripäivän verkkosivujen kautta.

Helpoin tapa osallistua Itämeripäivään on syömällä. Moni henkilöstö- ja ruokaravintola ympäri Suomen tarjoaa torstaina Itämerimenun eli Itämeri-yhtävällistä ruokaa esimerkiksi vastuullisesti pyydetyistä Itämeren parvikaloista.

Itämeripäivään voi osallistua myös uimalla. Kello 18 pulahdetaan joukolla erilaisissa Pulahdus-tapahtumissa, myös sisä-Suomessa.

Itämeripäivän juhlinnassa on kaupungeista mukana muun muassa Espoo, Helsinki, Kotka, Lahti, Pori, Rauma, Turku, Vaasa ja Vantaa. Kaikki Itämeripäivän tapahtumat ja teot löytyvät Itämeripaiva.fi -verkkosivuilta.

www.itameripaiva.fi