– Haluan aktiivisesti jatkaa veneilyn kehittämistä Euroopan laajuisesti ja tuoda veneilijöiden äänen kuuluviin. Ajankohtaisia aiheita tulevalla puheenjohtajakaudella ovat turvallinen ja vastuullinen veneily sekä ympäristönsuojelu. Puheenjohtajana työni on informaation jakamista, ihmisten innoittamista ja sitouttamista veneilyn edistämisessä ja kehittämisessä, vastavalittu puheenjohtaja Jan Jansson toteaa.

Jansson on toiminut Suomen Purjehdus ja Veneilyn hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2019 alkaen ja varapuheenjohtajana kausina 2016–2018. Jansson on Kuopion Pursiseuran ja Gamlakarleby Segelföreningin jäsen. Hän on toiminut Kuopion Pursiseuran kommodorina vuosina 2014–2017 ja varakommodorina vuosina 2009–2013.

Kuopiossa asuva Jansson on diplomiekonomi, joka on tehnyt työuransa yrittäjänä vastuullisissa tehtävissä teollisuuden parissa.

Vuonna 1982 perustetun European Boating Association (EBA) tavoitteena on edistää vapaa-ajan veneilyä Euroopassa ja tiedottaa veneilijöitä EU:n lainsäädännöstä sekä tuoda veneilijöiden näkemyksiä esille EU:n eri toimielimissä. EBA:n työ kattaa ympäristö-, tekniset- ja sääntelykysymykset sekä erityishankkeet. EBA:an kuuluu kansalliset liitot kattaen 1,5 miljoonaa huviveneilijää sekä 20 miljoona aktiivista osallistujaa. EBA on kaikkien veneilijöiden ääni Euroopassa. 

eba.eu.com/

www.spv.fi