Sokeva alkaa tuoda maahan uutta maalitelaa, jossa on telarajain, jolla teippausvaiheen voi maalatessa ohittaa. EasyLiner-telarajaimessa on kääntyvä reunasuoja, jonka voi pyörittää paikalleen telan päätyyn.

Markkinontimateriaaleissa luvataan, että jatkossa rajausten tekeinen sujuun siististi ja nopeasti, ilman maalituhruja.

– EasyLiner-telarajain on tarkoitettu avuksi rajaamiseen. Katonrajat, nurkat ja erilaisten listojen reunukset hoituvat sillä näppärästi. Aikaa säästyy, kun maalarinteippien kiinnityksen ja irrottamisen saa jättää väliin, Sokevan toimitusjohtaja Markku Kärppä mainostaa.

EasyLiner-telarajain on tarkoitettu ensisijaiseti sisäseinien ja -kattojen rajausten maalaukseen. Sen voi kiinnittää myös jatkovarteen. Telan leveys on 12 senttimetriä. Kun tela kostutetaan maaliin, reunasuoja käännetään telan yläpuolelle pois-asentoon. Näin se pysyy puhtaana.

– Telaa pyöritellään maalauslaatikossa niin, että maali leviää tasaisesti koko telaan. Sen jälkeen sitä rullataan muutaman kerran seinään noin 40 senttimetrin alueella. Tällä varmistetaan tasainen jälki. Vasta sitten reunasuoja käännetään paikalleen ja ryhdytään rajaamaan, Kärppä neuvoo.

Reunasuojan ansiosta telan saa painaa rajattavaan pintaan kiinni. Suoja pysyy vakaasti paikallaan. Se ei liiku, vaikka telaa työntää seinää vasten. Muovisen suojan reunoilla on lyhyet harjakset, jotka varmistavat, ettei suoja naarmuta pintoja. Harjakset auttavat myös löytämään oikean maalausasennon: harjasten tulisi osua koko matkaltaan seinään. Silloin telarajain kulkee suoraan.

– Kannattaa maalata lyhyillä edestakaisilla vedoilla. Telarajaimella voi rauhassa nojata rajattavaan pintaan, kuten oven- tai ikkunankarmiin. Kun reuna on korkeudeltaan vähintään 8 millimetriä, telarajain pysyy vakaana, Kärppä kertoo.

EasyLiner-telarajainta valmistaa italialainen Nespoli ja maahantuo Sokeva, joka valmistaa maalaustyövälineitä. Maahantuojan suositushinta telarajaimelle on 24,90 euroa. 

Lisätietoja: www.sokeva.fi