John Nurmisen Säätiö järjestää Helsingin Musiikkitalossa 6. helmikuuta klo 15.00 –16.30 Itämeri-aiheisen vaalikeskustelun, jossa on mukana Itämeri-asiantuntijoita sekä eri puolueiden edustajia Ympäristövaliokunnasta.

Tilaisuudessa haetaan vastauksia kysymyksiin: Miten kansanedustajat voivat päätöksillään ja toiminnallaan vaikuttaa Itämeren tilaan? Mihin ympäristö- ja vesiensuojelueurot pitäisi kohdentaa? Ratkaiseeko raha, vai täytyykö lakeja ja hallintoa muuttaa?

Mukana keskustelemassa ovat Ympäristövaliokunnan pj. Satu Hassi (Vihr.), varapj. Silvia Modig (Vas.), sekä jäsenet Sari Multala (Kok.), Hanna Kosonen (Kesk.) ja Anders Adlercreutz (RKP) sekä kansanedustaja Antti Lindtman (SDP).

Kuulemme kansanedustajien näkemyksiä siitä, miten korkea Suomen kunnianhimon tason pitäisi olla Itämeri-kysymyksissä. Keskustelemme eri keinoista ja niiden ensiarvoistamisesta. Itämeri-asiantuntijoilta kuullaan, voiko ilmastonmuutoksen ja rehevöitymisen vastaisen taistelun yhdistää. Entä mitkä arjen teot tai tekemättä jättämiset vaikuttavat Itämereen eniten? Yleisö voi esittää omia kysymyksiään kansanedustajille Twitterissä tunnisteella #itämerivaalit.

Mukana keskustelussa ja vastaamassa yleisön kysymyksiin ovat myös erikoistutkijat Seppo Knuuttila (SYKE) ja Antti Iho (Luke) sekä Ilmastopaneelin puheenjohtaja, Helsingin yliopiston professori Markku Ollikainen ja meriympäristöpolitiikan asiantuntija, ympäristöneuvos Maria Laamanenympäristöministeriöstä. Säätiön näkemyksiä esittävät John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt ja Puhdas Itämeri -hankkeista vastaava johtaja Marjukka Porvari. Tilaisuuden juontajana toimii Baba Lybeck.

Tilaisuus on avoin myös yleisölle, mutta rajatun tilan takia osallistuminen edellyttää sitovaa ennakkoilmoittautumista, jonka voi tehdä 4. helmikuuta mennessä tästä. Ilmoittautumisen yhteydessä voi lähettää kysymyksiä kansanedustajille. John Nurmisen Säätiö palkitsee kymmenen parhaan ennakkokysymyksen lähettäjää kirjapalkinnolla.

Vaalikeskustelua voi seurata verkkolähetyksenä John Nurmisen Säätiön kotisivuilla ja YouTube-kanavalla. Verkkolähetyksen takia yleisöä pyydetään saapumaan paikalle hyvissä ajoin. 20 ensimmäistä tilaisuuteen saapujaa palkitaan Vene 19 Båt -messulipulla.

Aiheeseen voi jo sukeltaa etukäteen tässä osoitteessa. Omaa Itämeri-tietämystä voi koeponnistaa John Nurmisen Säätiön Itämeri-vaalitestillä.

www.johnnurmisensaatio.fi

www.johnnurmisensaatio.fi/vaalit2019

www.johnnurmisensaatio.fi/vaalit2019/teemat