Alkuruuhkat ovat aiheuttaneet kanavalla myös lieveilmiöitä. Esimerkiksi viime viikolla uutisoitiin kuusi metriä pitkän veneen kaatuneen, minkä seurauksena kaksi veneen kyydissä ollutta ihmistä joutui vedenvaraan. Poliisin mukaan sivullisten nopea toiminta esti vakavammat seuraukset, mutta toinen veneilijöistä kuljetettiin sairaalaan tutkimuksiin. Alustavien tietojen mukaan vene oli kiinnitetty väärään paikkaan opastaulujen vastaisesti. Kaatumista edesauttoivat mahdollisesti sulutuksen vedenottoaukkojen aiheuttama virtaus ja veneen kuormaus.

Ruuhkat ovat aiheuttaneet myös kaahailua kanavan tuntumassa. Tiedot moninkertaisista nopeudenylityksistä ovat tulleet poliisin tietoon yleisöpalautteen kautta. Alueen nopeusrajoitus on yhdeksän kilometriä tunnissa. Kanava-alue on kapea ja väistötilanteessa tila voi helposti loppua kesken. Kanavalla liikkuu myös ammattiliikenteessä olevia risteilyaluksia, jotka vaativat enemmän tilaa. 

Kimolan kanavalla liikennöidään ainakin lokakuuhun saakka. Kaahailun vuoksi Väylävirasto ja Kouvolan kaupunki valmistelevat nopeusrajoitusmerkkien ja aallonmuodostuskieltomerkkien lisäämistä kanavalle viimeistään ensi keväänä.