Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) ja Turun Ekotorin Ohituskaista uudelleenkäyttöön -vastaanotto on tänä vuonna mukana osassa LSJH:n liikkuvan lajitteluaseman Siiran pysähdyksiä. 

– Ohituskaistalle voi tuoda uudelleenkäyttökelpoista tavaraa samalla, kun tuo jätteitä Siiraan. Turun Ekotorin työntekijät arvioivat, mitkä tavaroista voidaan vastaanottaa Ohituskaistalle, kertoo LSJH:n projektisuunnittelija Kaisa Jussila. 

Ohituskaista on mukana Siiran Mynämäen pysähdyksillä 9.4., 4.6. ja 8.10. Röölän pysähdyksillä 11.6. ja 16.7., Velkuan pysähdyksillä 23.7. ja 13.8. ja Hirvensalon pysähdyksellä 5.11.2024. 

Siiran Ohituskaistalle voi tuoda esimerkiksi vielä hyväkuntoisia kalusteita, pyöriä ja pientavaraa. Hyväkuntoiset tavarat jatkavat matkaansa Turun Ekotorin myymälöihin, mistä ne päätyvät uudelleenkäyttöön uusille omistajille. 

– On tärkeää, että vielä ehjä tuote tai materiaali jatkaa elämäänsä, eikä joudu jätteeksi ennen aikojaan, toteaa Jussila. 

Rannikon Siiraan voi tulla veneellä 

Kuluvana vuonna LSJH:n palveluvalikoimaan lisätty Rannikon Siira on luotu palvelemaan saaristossa asuvia ja oleskelevia. 

– Rannikon Siira pysähtyy nimensä mukaisesti merenrannalla, joten sinne on mahdollista tuoda jätteitä myös veneellä, kertoo LSJH:n palveluasiantuntija Janne Penttinen. 

Kuten liikkuva lajitteluasema Siira, myös Rannikon Siira ottaa vastaan samoja jätteitä kuin LSJH:n kiinteät lajitteluasemat. Siiraan voi tuoda maksutta esimerkiksi kodinkoneita, metalliromua, kotitalouksien vaarallisia jätteitä, puujätettä, pakkausjätteitä sekä poistotekstiiliä. Maksua vastaan Siiraan voi tuoda kaikenlaista siivous- ja rakennusjätettä sekä pehmustettuja huonekaluja. 

Siira ei ota vastaan turvallisuussyistä maatalouden vaarallisia jätteitä, nestekaasupulloja tai asbestia sisältävää jätettä. Ne on vietävä jollekin LSJH:n kiinteistä lajitteluasemista.  

Rannikon Siira pysähtyy LSJH:n alueella Iniön Norrbyn vierasvenesatamassa 28.5., 6.8. ja 3.9., Rymättylän Röölän sataman Rinki-ekopisteellä 11.6. ja 16.7. sekä täysin uusilla pysähdyspaikoilla Uudenkaupungin Lepäisissä 9.7. ja Pitkäluodon kalasatamassa 20.8.2024. 

Liikkuva lajitteluasema Siira palvelee asukkaita tänä vuonna tuttuun tapaan Mynämäen keskustassa, Velkuan Teersalossa, Nauvon Vikomissa, Turun Hirvensalossa ja Pyhämaassa sekä Lokalahdella. 

Kaikki Siiran aikataulut osoitteessawww.lsjh.fi/tapahtumakalenteri