Kansallispuistojen suosio ja kävijämäärät ovat olleet viime vuosina kovassa kasvussa, tosin siitä koskeeko se myös merellisiä kansallispuistoja ei ole tietoa. Joka tapauksessa puistojen merkityt reitit ja hyvät palvelut tekevät niistä helppoja ja houkuttelevia retkikohteita myös vähemmän erähenkisille.

Kansallispuistot tutuiksi Etelä-Suomi -kirjan tekijät ovat suositun Kansallispuistot tutuiksi -facebook-ryhmän perustaja, luonto-ohjaaja Pepe Forsberg sekä ympäristöhoitaja Mikko Sorsa, jotka ovat koonneet kansien väliin parhaat elämykset ja vinkit omilta retkiltään.

Kirja esittelee seitsemän sisämaan kansallispuiston lisäksi myös Saaristomeren, Tammisaaren saariston ja Itäisen Suomenlahden sekä Teijon kansallispuistot, kertoen muun muassa puistojen luonnosta, eliölajeista ja historiasta. Oman retken suunnittelua helpottavat käytännön vinkit parhaista kohteista ja reiteistä, joiden löytämistä kirjan kartat sekä osoite- ja koordinaattitiedot auttavat.

Jokaisen kansallispuiston yhteydessä on QR-koodi, jonka skannaamalla saa käyttöön lisää sisältöjä oman retkisuunnitelman tueksi. Tarjolla on videoita, retkivinkkejä, linkkejä säätietoihin sekä paljon muuta hyödyllistä tietoa, jota päivitetään mikäli puistoissa tapahtuu muutoksia.

96-sivuisen kirjan koko on kätevä 17 x 21 cm ja suositushinta 15,90 euroa.

www.karttakauppa.fi