Mennyt viikko on ollut yksi vuoden kiireisimmistä meri- ja pelastustehtävien osalta. Merivartioston johto- ja meripelastuskeskus kirjasi viikon kuluessa 95 eri tehtävää. Näistä keskuksen johtamia merellisiä tehtäviä oli 65 ja muita viranomaisia tuettiin 30:ssä eri tehtävässä. Muiden viranomaisten johtamista tehtävistä isoimman palan haukkasi ensihoito 14 tehtävällä. Poliisia tuettiin 11 tehtävässä ja pelastustoimea neljästi.

Suuresta tehtävämäärästä huolimatta hätätilanteiksi luokiteltiin viikon aikana vain neljä meripelastustehtävää. Valitettavasti näistä yhdessä mereen joutunut henkilö menehtyi. Tämä ikävä onnettomuus sattui lauantaina Luodon kunnassa Pohjanmaalla.

Toinen vakava meripelastuksen tehtävä sattui Oulussa torstaina vesijetin törmättyä isoon aaltoon. Jetin päällä olleet kaksi henkilöä joutuivat veden varaan ja toinen henkilöistä loukkaantui törmäyksessä.

Isossa kuvassa tehtävät ovat olleet pitkälti perusluonteisia meripelastuksen tehtäviä kuten konevikaisia veneitä tai karilleajoja.

Merkittävä osa tehtävistä on sattunut päiväsaikaan ja yöt ovat olleet pääosin rauhallisia.

Vesiliikenteen valvonnassa on lisäksi havaittu useita epäiltyjä vesiliikennejuopumuksia. Merivartioston yksiköt tavoittivat yhdeksän tapausta. Erityisen huolestuttavaa luvussa on se, että näistä neljää epäillään veneen kuljettamisesta huumausaineen vaikutuksen alaisena. Kaikki yhdeksän epäiltyä vesiliikennejuopumusta on siirretty Turun rikostorjuntayksikön tutkittavaksi.