Vaarallinen alue ulottuu 25 km etäisyydelle sektorissa, jonka länsiraja on Rönnskär - Sommarö - Inkoo 2 ja itäraja Rönnskär - Järvö - Kytö, josta etelään.

Ampuva joukko-osasto on Rannikkolaivasto.

Lisätietoja ammunnoista saa soittamalla p. 0299 317 320 ja ammunnan aikana VHF-kanavalla 16.

Merivoimien ammunnoista ja vaara-alueista löytyy parhaiten tietoa seuraamalla ampumatiedotteita verkko-osoitteessa https://merivoimat.fi/ampuma-ja-melutiedotteet.

Hyvään veneilytapaan kuuluu tarkistaa sään ohella myös ampumatiedotteet ja kiertää vaara-alueet. Mikäli oma veneilyreitti kulkee puolustusvoimien suoja-alueiden ja ampuma-alueiden kautta, ampumatiedotteiden tarkistaminen ennen vesillä lähtöä on suotavaa. Ampuma-alueet ja suoja-alueet on painettu muu muassa paperisiin merikarttoihin.

Faktaa meriammunnoista:

  • Puolustusvoimat tiedottaa merialueilla pidettävistä ammunnoista nettisivuillaan ja Yleisradion välityksellä. Ampumatiedotteissa kerrotaan alue, jolle ei ammunnan aikana saa mennä. Ammuntaa valvotaan jatkuvasti, jotta sivulliset eivät epähuomiossa joutuisi vaara-alueelle.
  • Mikäli ampuma-alueella on jotain sinne kuulumatonta, ammunta keskeytetään välittömästi vahinkojen välttämiseksi. Suunnittele kuitenkin kulkureittisi niin, ettet liiku vaara-alueen lähellä.
  • Harjoituksen pitäjä antaa lisätietoa ammunnoista. Jos sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä ampuvaan joukko-osastoon. Joukko-osaston yhteystiedot ja puhelin kerrotaan ampumatiedotteessa.
  • Lue lisää merialueiden ampuma-alueista ja suoja-alueista täältä.