KaMK-Race 2021 on osa kyläkilpailuiden sarjaa, joka alkoi kesäkuussa Cafe Seasong Race -kilpailulla ja jatkuu syyskuun alkuun saakka.

Kisat ovat niin sanottuja jokamieskilpailuja, mikä tarkoittaa matalan kynnyksen osallistumismahdollisutta kenelle tahansa riippumatta veneen ja moottorin mallista tai ohjaajan iästä.

Tapahtuma on erityinen nuorille kuljettajille, joille avautuu mahdollisuus kokea moottoriveneurheilua kilpatasolla ilman kalliita investointeja luokkakohtaisiin kilpaveneisiin tai lisensseihin.

Kaikki osallistujat ovat siis tervetulleita kelpailemaan sillä veneellä ja moottorilla mikä laiturista löytyy, olipa paatti sitten tavallinen soutuvene tai nopea kilpavene.

Osallistujaluokat pyritty jakamaan oikeudenmukaisesti

Kisan osallistujaluokat on jaettu moottoritehon ja venetyypin mukaan 10 ryhmään, joista edelleen erotellaan perhe- ja kilpaveneet.

Luokat ovat: alle 5 hv, alle 15 hv käyttöveneet, alle 15 hv urheiluveneet, alle 25 hv käyttöveneet, alle 25 hv urheiluveneet, alle 50 hv vapaa vene, alle 75 hv käyttöveneet, alle 75 hv urheiluveneet, alle 100 hv vapaa vene, ja yli 100 hv vapaa vene

Kilpailulisenssiä ei siis edellytetä, mutta veneiden tulee täyttää merenkulkulain vaatimukset ja niissä on oltava pakollisena varusteena tappokatkaisin.

Kilpailukeskuksena toimii Kabbölen pienvenesatama. Ilmoittautuminen kisaan alkaa kello 12 ja ensimmäinen lähtö tapahtuu klo 14.

Sarjan muut kisat ovat 14.8. ajettava Nordkullaloppet, 28.8. Pave Race ja 4.9. Eriksnäs GP.

Kabbölen kisan järjestää Kabböle Motorbåtsklubb.