Vielä kiinnostavampaa kuin itse investointi on kuitenkin se, mistä rahat tulevat. Viimeistään nyt on ilmeistä, että Candelan disruptiivisen innovoinnin väristykset ulottuvat patonkimaahan saakka, sillä iso osa liki 25 miljoonan euron potista on peräisin maailman suurimmalta venevalmistajalta, ranskalaiselta Beneteau Groupilta. Rahoituskierros on Candelan suurin koskaan.

Kasvavat markkinat

Uusi sijoituskierros auttaa kasvattamaan tuotantoa vastaamaan kysyntää hiljattain lanseeratulle Candela P-12:lle. P-12 on maailman ensimmäinen sähköllä foilaava ammattialus.

Intialainen talousjulkaisu Fortune Business Insights arvioi, että sähköisten alusten markkinat ovat vuoteen 2030 mennessä arvoltaan 14,2 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Pyrkimykset vähentää laivaliikenteen hiilidioksidipäästöjä ovat hurjan kasvun takana.

Vuonna 2023 Euroopan unioni sisällytti meriliikenteen päästökauppajärjestelmäänsä (ETS). Monet maat, kuten eturintamassa toimiva Norja, edistävät kasvavaan tahtiin nollapäästötavoitteita sähköistämällä lautta- ja veneliikenteensä.

Astronominen liikevaihto

Groupe Beneteaun mukaan sijoitus sopii täydellisesti yrityksen ekologisten siirtymätavoitteiden kanssa. Jatkoa ajatellen on odotettavissa, että Candelan tuotannon skaalaaminen ylöspäin helpottuu merkittävästi uuden kumppanin myötä. Groupe Beneteaulla on vankka kokemus ja kevyesti ilmaistuna riittävät resurssit: yhdeksän venebrändiä, 15 tehdasta, 8 000 rakennettua venettä vuosittain ja astronominen 1,46 miljardin euron liikevaihto. Beneteau varoihin nähden parinkymmenen miljoonan euron investointi Candelaan on pähkinöitä. 

www.candela.com