Vuonna 1912 perustettu Maritim tunnetaan veneilijöiden keskuudessa etenkin venetarvikemyymälänä, mutta todellisuudessa kuluttajille suuntautunut vähittäiskauppa on ollut vain pieni osa sen toimintaa. Pääasiassa Maritim on aina ollut merkittävä maahantuoja ja tukkukauppa, jonka asiakkaita ovat veneteollisuus, jälleenmyyjät, viranomaiset ja muu teollisuus. Tukkukauppaa Maritim harjoittaa Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa, Baltiassa ja Puolassa.

Kuluttajille Maritimin tuotteita on Lauttasaaren Maritim Shops -myymälän sulkemisen jälkeen saatavissa Suomessa edelleen noin 400 eri jälleenmyyjältä sekä Maritimin omasta verkkokaupasta.

Yksi Maritimin jälleenmyyjistä on Marinekauppa.com, jonka liiketoimintaan kuuluu verkkokauppa, Prosailor-kivijalkamyymälä ja omaa maahantuontia. Marinekauppa.com avaa Maritim Shopsin entisiin tiloihin uuden 1 000 m2:n myymälän maaliskuussa 2023.

– Uusi isompi myymälä antaa meille mahdollisuuden laajentaa valikoimaamme, esitellä koko valikoima myymälässä ja palvella asiakkaita entistä paremmin ja nopeammin, kertoo Marinekauppa.comin toimitusjohtaja Sebastian Kindstedt.

Marinekauppa.comin tavoitteena on rakentaa Lauttasaareen Suomen ensimmäinen venetarvikkeisiin ja -varusteisiin keskittyvä megastore-tyyppinen myymälä, josta on saatavilla kaikki alan tunnetuimpien merkkien tuotteet moottoriveneilyyn ja purjehdukseen.

www.maritim.fi

www.marinekauppa.com