Mercury esitteli Active Trim -järjestelmän nelisen vuotta sitten, mistä lähtien se on ollut saatavilla lisävarusteena kaikkiin yli 40-hevosvoimaisiin Mercury-perämoottoreihin ja digitaalisella trimmisensorilla varustettuihin Mercury MerCruiser ja Mercury Diesel -sisäperämoottoreihin.

Active Trim säätää automaattisesti perämoottorin tai vetolaitteen trimmikulmaa veneen nopeuden ja moottorin kierrosluvun perusteella. Siihen kuuluu viisi ohjelmoitavaa ajoprofiilia, joilla automaattista trimmausta voi mukauttaa esimerkiksi raskasta kuormaa, kovaa keliä, mahdollisimman hyvää liukuun nousua tai suurta huippunopeutta ajatellen.

Käytännössä Active Trim auttaa parantamaan veneen suorituskykyä, mukavuutta ja taloudellisuutta trimmaamalla perämoottorin tai vetolaitteen asentoa aina oikein. Hyöty on merkittävä, jos moottorin trimmaaminen ei kuulu veneellä ajamisen lempitoimenpiteisiin tai vahvimpaan osaamisalueeseen. Jos puolestaan kuuluu, voi Active Trim -järjestelmän yksinkertaisesti kytkeä pois päältä tai ohittaa milloin tahansa säätämällä moottorin trimmikulmaa perinteiseen tapaan kaukohallintalaitteen trimminappulasta.

Monessa tapauksessa lopputulos lienee kuitenkin saman suuntainen kuin automaattivaihteisissa autoissa. Kun automaatin helppouteen on tottunut, ei siitä enää halua vaihtaa pois.

www.mercurymarine.com