Päiviöt olivat veneilemässä elokuisena viikonloppuna, kun he huomasivat kauempana vedenvaraan joutuneen henkilön. He aloittivat välittömästi paikalle päästyään pelastustoimenpiteet ja saivat pideltyä vedenvarassa olevan henkilön pinnalla siihen saakka, kunnes ensimmäinen pelastusyksikkö saapui paikalle.

Ilman pelastusliivejä ollut pelastettu henkilö oli ollut yksin liikenteessä pienellä pulpettiveneellä, pudonnut veteen eikä ollut päässyt veneen kyytiin enää omin voimin. Hän kertoi myöhemmin merivartioston partiolle, että auttajat olivat tulleet aivan viime hetkellä paikalle ennen kuin hän olisi vajonnut pinnan alle.

Pariskunta Päiviö toimi tilanteessa esimerkillisesti ja ansaitsee suuret kiitokset. Jokaisen vesilläliikkujan apu hätätilanteissa on joskus jopa korvaamatonta, sillä viranomaiset eivät ole aina hätätilanteessa välittömästi paikalla auttamassa, kiittää Merivartiosto.

Ilman pelastusliivejä vedenvarassa olleen henkilön kohtalo olisi voinut olla todella murheellinen, mikäli Jenni ja Kaj Päiviö eivät olisi osuneet tapahtumapaikalle ajoissa, joten tapahtuma on myös hyvä muistutus pelastusliivien käyttämisen tärkeydestä. 

Pronssisen ansiolevykkeen kunniakirjalla luovutti vartioston apulaiskomentaja, komentajakapteeni Ilja Iljin.

Rajavartiolaitos