Vakavin tehtävistä sattui illan suussa Ahvenanmerellä, Flötjanin majakan kupeessa, kun venäläinen yksinpurjehtija joutui ongelmiin yli metrisessä aallokossa.
Mies ilmoitti hädästään puhelimitse mutta kielimuurin takia hädän laatu ei selvinnyt puhelimessa. Mies kuitenkin toisti "mayday mayday" sanoja ja kykeni kertomaan suuntaa antavat koordinaatit.

Meripelastusjohtaja arvio tehtävän hätätilanteeksi ja paikalle hälytettiin sekä Ahvenanmaan merivartioaseman partiovene että Rajan päivystävä meripelastushelikopteri Turusta. 

Partiovene tavoitti purjehtijan Flötjanin majakan pohjoispuolelta jolloin selvisi miehen kärsivän ankarasta meripahoinvoinnista. Lähes täysin toimintakyvytön mies pystyi hädin tuskin liikkumaan. Purjevene hinattiin Maarianhaminan satamaan ja mies ei tarvinnut muuta kuin lepoa.

Muissa tehtävissä purjehtijat kivittivät kölejään huolella. Kaksi eri purjekuntaa kävi karilla Taalintehtaan vesillä Kemiönsaarella saman tunnin sisällä mutta kuitenkin eri kivellä. Kolmas purjevene ajoi karille Kakskerran kupeessa Turussa. Neljäs purjevene sai ohjausongelmia Nauvon Pensarin kulmilla.

Yhdeltä moottoriveneilijältä loppui polttoaine Airiston itäsivulla, toisella taas loppui akusta virta Kustavissa ja kolmannella leikkasi kone kiinni Kemissä. Neljäs moottorivene sai koneongelmia Ahvenanmaan, Kobba klintarin kupeessa. Viides moottorivene Nauvon Kirjaisissa koneongelmia.

Edellä mainittujen meripelastustehtävien lisäksi Länsi-Suomen merivartioston johtokeskus sai ilmoituksen rantakallioille ajaneesta kookkaasta moottoriveneestä Rymättylän vesillä Naantalissa.Tämä vaarallisen näköinen keulaparkkeeraus oli ilmeisesti sattunut jo myöhään perjantaina illalla.

Mitään hätäilmoitusta ei tapahtumasta ole perjantain aikana kukaan tehnyt, vaan tieto onnettomuudesta tavoitti viranomaiset vasta lauantaina päivällä sivullisen veneilijän toimesta.Veneessä olleiden ihmisten määrästä ei ole tietoa, eikä siitä onko joku loukkaantunut törmäyksessä.

Tapahtumapaikalla olleiden jälkien perusteella vauhtia on veneellä ollut reippaasti ja hätäilmoituksen tekemättä jättäminen antaa viitteitä siitä että kuljettaja on voinut olla päihtynyt.Merivartioston Rikostorjuntayksikkö tutkii onnettomuuden syytä.

www.raja.fi

www.facebook.com/merivartiosto