DAME Awardsissa oli tänä vuonna kahdeksan kategoriaa, joiden voitajista yksi nostetaan varsinaisen pääpalkinnon arvoiseksi. Tänä vuonna pääpokaalin sai suomalainen Oceanvolt HPSP 25 -sähköpropulsio. 

HPSP 25 on 25 kilowatin sähkömoottorilla varustettu vetolaite, joka on tarkoitettu etupäässä 45–70-jalkaisiin purjeveneisiin. Säädettävän potkurin ansiosta HPSP 25 toimii paitsi tehokkaana vetolaitteena myös regeneraattorina, joka tuottaa jopa viiden kilowatin tehon kymmenen solmun nopeudessa. Järjestelmän käyttöjännite on 48 volttia.

DAME Awardsin tuomaristo perusteluissaan HPSP 25:n tehokkuutta sekä asennuksen ja huollon vaivattomuutta. Oceanvolt voitti HPSP 25:lle tiukasti kilpaillut propulsiolaitteiden luokan. Muutamia poimintoja muista voittajista eri kategorioissa:

Henkilökohtaisten varusteiden kategoriassa voiton veivät Zhik Seaboot 700 -purjehdussaappaat. Tuomaristo kehui saappaiden keveyttä ja valmistajan hyvää ymmärrystä purjehtijoiden todellisista tarpeista. 

Mukavuus- ja viihdevarusteiden kategoriassa ykköseksi valittiin Scanstrut Atmos 12V -ilma-asema. Kyseessä on veneen laipioon upotettava kiinteä kumiveneiden, suppilautojen  ja muiden ilmatäytteisten varusteiden täyttö- ja tyhjennyspumppu.

 

Navigaatio- ja yhteydenpitovarusteissa voiton vei Raymarine Alpha Performance Display System -monitoiminäyttösarja. Tuomaristo arvosti näyttöjen laatua ja toiminnallisuutta sekä verraten edullista hintaa. 

Kansivarusteissa tuomaristo palkitsi Ronstanin Orbit-vinssit. Vinssiuutuuksissa on ominaisuus, jonka avulla kuormitettua köyttä pystyy päästämään ulos itseskuuttaavasta vinssistä lukitusta irrottamatta.

 

Kategoriassa valittiin myös toinen voittaja – Harkenin Push/Pull -kelavinssi. Kelavinssit ovat tuttuja suurempien veneiden kovien kuormien alla olevista kohteista, joissa tarviaan kaksisuuntaista säätöä.

Sähköjärjestelmien luokassa voiton nappasi Vimar Linea XT -alusta. Se on sarja digitaalisia käyttökytkimiä, jotka vakuuttivat tuomariston sekä käytännöllisyydellään että minimalistisen tyylikkäällä designilla.

Turvavarusteiden ykköseksi valittiin Future Fibresin kehittämä LiMit Collar, joka ehkäisee virtapiikkien ja salamaniskujen aiheuttamia vaurioita etenkin komposiittirikillä varustetuissa jahdeissa.

Satamavarusteiden ja -materiaalien sarjassa palkittiin satamakäyttöön tarkoitettu liikuteltava Spot Zero Mobile Pro Mini, joka toimii sekä vedenpuhdistimena että makeavesikoneena. 

www.damedesignawards.com