Varkaat kävivät Taalintehtaalla sijaitsevaan Pähkinämäen pienvenesatamassa viime viikon lopulla. Totalveneen saamien tietojen mukaan murto tapahtui torstain ja perjantain välisenä yönä. 

Eräästä veneestä varastettiin tavaraa noin 2000 euron edestä. Varkaiden matkaan lähti mm karttaplotteri, työkaluja, pelastusliivejä ja valonheitin. 

- Sain tiedon tekstiviestitse sunnuntai-iltana, kertoo veneen omistaja. Asun Espoossa, enkä heti päässyt käymään satamassa.

Saatuaan valokuvia veneestään seuraavana aamuna, omistaja perui työnsä ja ajoi Taalintehtaalle. 

-  Murtautuessaan hyttiin varkaat eivät onneksi olleet rikkoneet mitään. Luukku oli ruuvattu siististi auki mitään hajottamatta.  

Venettä hän käyttää Rosalan kupeessa sijaitsevan mökkinsä yhteysveneenä. 

Murron kohteena olleen veneen omistajan mukaan varkaat olivat käyneet useissa samassa laiturissa olevissa veneissä. Lisäksi hän on kuullut muistakin murroista alueella.

Rikosylikonstaapeli Timo Keihäs vahvistaa, että kyseiseen tapahtumaan liittyen on tehty ainakin kaksi rikosilmoitusta.

- Tässä vaiheessa on kuitenkin vielä vaikea arvioida kuinka monessa veneessä on käyty. Se selviää hiljalleen, kun omistajat käyvät veneillään, Keihäs sanoo. 

Åbo Underrättelserin poliisilta saamien tietojen mukaan Taalintehtaalla on viime aikoina sattunut kaksi muuta vastaavaa tapausta. Kemiönsaaressa on havaittu myös muuta ilkivaltaa ja varkauksia viimeisten viikkojen aikana.

- Turvallisuutta olisi syytä parantaa. Käsittääkseni turvakameroiden asentamista alueelle on harkittu, mutta hanke on kaatunut kunnan byrokratiaan, veneen omistaja ihmettelee.