Hanse on julkistanut yhteistyössä televalvontaa toimittava Sentinel Marine Solutionsin kanssa MyHanse Security Cloud -etävalvontapaketin.

Paketin vaatima elektroniikka on kaikissa heinäkuun jälkeen tilatuissa Hanse-, Dehler- ja Moody-purjeveneissä, Fjord- ja Sealine-moottoriveneissä sekä Privilege-katamaraaneissa. Lisäksi vanhempien veneiden omistajat voivat hankkia päivityspaketin, jolla saadaan palvelu käyttöön.

Palvelu koostuu aluksi kolmesta moduulista: veneen monitoroinnista, e-lokikirasta ja e-huoltokirjasta.

Veneen monitorointi pitää sisällään paikkatiedon, kulunvalvonnan, säätiedot, nesteiden ja virran tasot sekä törmäys ja karilleajovaroitukset. Järjestelmä ilmoittaa vaaratekijöistä viestein. Lokikirja pitää nimensä mukaan kirjaa veneen kulusta. Sähköinen huoltokirja pitää kirjaa moottorin käyttötunneista ja varoittaa huolloista ja tarkistuksista viestein.

Tällainen sähköinen palvelu mahdollistaa entistä tarkemman kunnossapidon raportoinnin ja aikatauluttamisen puhumattakaan valvonnan tuomasta turvallisuudentunteesta. Hansen järjestelmä on valmistajakohtainen, mutta näköpiirissä on jo kolmansien osapuolten merkkiriippumattomat sovellukset. Veneestään välittävä merenkävijä toivottaa tällaiset uudistukset tervetulleiksi.

www.hansegroup.com

www.hansail.fi