Bella-Veneet Oy:n uudella omistajalla on spekuloitu jo jonkin aikaa, mutta nyt asialle on saatu vahvistus. Nimbus Boats ostaa Bella-Veneet Oy:n sen perustajalta ja pääomistajalta Raimo Sonniselta sekä vähemmistön omistavalta yhdysvaltalaiselta Brunswick-konsernilta. Kauppasummaa ei ole julkistettu.

Bella-Veneet Oy jatkaa myös Nimbuksen omistuksessa Brunswickin strategisena kumppanina, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että Bellan valmistamat Aquador-, Bella-, Falcon- ja Flipper-veneet myydään jatkossakin Brunswickin omistaman Mercury Marinen moottoreilla varustettuina paketteina.

Bellan venetehtaat eivät kauppaan kuulu, vaan ne siirtyvät Sonnisen omistukseen. Venevalmistus tehtailla kuitenkin jatkuu, sillä Sonninen vuokraa kiinteistöt pitkällä vuokrasopimuksella Bella-Veneet Oy:lle. Bella-Veneiden työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palveluksessa. Sonninen puolestaan jää pois päivittäiseen johtamiseen liittyvistä työtehtävistä, mutta jatkaa neuvonantajan roolissa.

Nimbus Boatsin omistaa ruotsalainen sijoitusyhtiö R12 Ab.

www.nimbus.se 

www.bellaboats.com 

www.brunswick.com