Nimbuksen ostama, vuonna 1992 perustettu EdgeWater, suunnittelee ja valmistaa veneitä EdgeWater-premiumtuotemerkillä. Yritys myy veneitä pääosin Pohjois-Amerikan markkinoille, ja vuonna 2022 se myi yli 300 venettä. Veistämön pienin malli on hitusen alle 16-jalkainen ja suurin hytillä varustettu 37-jalkainen.

Veneet ovat pääasiassa keskikonsolityyppisiä suolaisen veden veneitä, joita käytetään huvi-, kalastus- ja kuljetuskäyttöön. Kaikki veneet on varustettu perämoottoreilla. EdgeWaterilla on noin 165 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 47,7 miljoonaa amerikan dollaria.

Yrityskaupan hinnaksi muodostuu noin 100 miljoonaa kruunua, eli tämän hetkisen kurssin mukaan hieman alle yhdeksän miljoonaa euroa. Synergiavaikutuksia odotetaan syntyvän vahvemman markkina-aseman, Yhdysvaltojen tuotantokapasiteetin saatavuuden ja tehokkaamman logistiikan kautta, mikä on myönteistä myös kestävän kehityksen näkökulmasta, Nimbus kertoo tiedotteessa.

Selkeä kasvustrategia

- Olemme toteuttaneet selkeää kasvustrategiaamme uusien venemallien kehittämisen, maailmanlaajuisen laajentumisen, jälleenmyyjäverkoston tiivistämisen ja yritysostojen avulla. Tässä strategiassa laajentuminen tärkeille Pohjois-Amerikan markkinoille on yksi kulmakivistä. EdgeWaterin osto lisää vahvan ja menestyksekkään tuotemerkin valikoimaamme, laajentaa läsnäoloamme Pohjois-Amerikan markkinoilla ja lisää tärkeän paikallisen organisaation, jolla on tuotantokapasiteettia Yhdysvalloissa", sanoo Nimbus Groupin toimitusjohtaja Jan-Erik Lindström.

Maailman suurimmat markkinat

Yhdysvaltojen moottorivenemarkkinat ovat maailman suurimmat, ja tukeakseen Nimbus Groupin laajentumista Yhdysvalloissa yhtiö on tehnyt viime vuosina merkittäviä investointeja. Vuonna 2022 yhtiö perusti oman paikallisen organisaation ja ilmoitti, että uusi myynti- ja pääkonttori Pohjois-Amerikan markkinoita varten perustetaan Yhdysvaltain itärannikolla sijaitsevaan Annapolisiin, Marylandiin. Investointien ansiosta Nimbus Group on kaksinkertaistanut markkinapaikkojen määrän Pohjois-Amerikan markkinoilla vuonna 2022.

Nimbus Boats aloitti toimintansa vuonna 1968 ja on nykyään yksi Euroopan johtavista vapaa- ajanvenevalmistajista. Vuonna 2018 Nimbus osti kuopiolaisen Bella-Veneet Oy:n koko osakekannan.

www.nimbusgroup.se