Düsseldorfin Boot-venemessuilla jaettiin Prince Albert II -säätiön Ocean Tribute -ympäristöpalkinto, jonka sai Innovation Yachts. Palkinto on tarkoitettu ihmisille, yrityksille, yhdistyksille ja projekteille, jotka tekevät työtä merten suojelun eteen.

Innovation Yachts on suunnitellut ja valmistanut maailman ensimmäisen kierrätettävän ja kestävistä materiaaleista ja valmiita valmistetun komposiittirakenteisen sarjatuotantokatamaraanin. IY LBV35 on ensimmäinen uudessa sarjassa kestäviä ja kierrätettäviä veneitä, jotka käyttävät energianaan sähköä aurinkopaneeleista ja hydrogeneraattoreista. LBV35:n sähköpropulsion Innovation Yachtsille on toimittanut suomalainen Oceanvolt.

Lisäksi veneessä on Marine Cleaning System, joka tarkoittaa että vene voi laskea trampoliininsa alas ja kerätä sen avulla kelluvaa roskaa veden pinnalta. Innovation Yachts on myös sitoutunut ostamaan takaisin ja kierrättämään veneen kaikki materiaalit veneen vahingoittuessa korjauskelvottomaksi tai tullessa elinkaarensa päähän. 

Kestävä kehitys ja ympäristönsuojelu olivat Düsseldorfin venemessuilla muutenkin hyvin esillä. Useammalla valmistajalla oli erilaisia kierrätyshankkeita ja useissa veneissä käytettiin kestäviä materiaaleja ja paljon oli myös puhetta veneiden elinkaariajattelu mallista. 

Yksi kestävän kehityksen konkreettisimmista ilmenemismuodoista oli messuilla joka puolella esillä ollut sähköpropulsio, joko vakiovarusteena tai optiona useisiin veneisiin. Lisäksi erilaisia sähkön lataus- ja varastointitratkaisuja esiteltiin runsaasti.

www.oceantributeaward.boot.de

www.innovation-yachts.com