Vrak – Museum of Wrecks tutustuttaa kävijän Itämereen avaamalla uusia näkökulmia historiaan ja nykyaikaan teknologian avulla.

Museon näyttelyissä vierailija voi tutustua esimerkiksi vuonna 1660 Tukholman saaristossa uponneeseen Resande man -laivaan, joka tuodaan kävijöiden katseltavaksi hologrammin avulla 1:1 suhteessa. Näyttelyssä voi myös kokea elokuvakokemuksena, miltä tuntuu kulkea haaksirikkoutuneen hylyn läpi.

Näyttelyihin kuuluva VR- ja pelitekniikka mahdollistaa myös Itämeren pohjassa olevien hylkyjen tarkastelun pelien ja virtuaalisukellusten avulla. Tunnetuimpiin ja koskettavimpiin museon esittelemiin hylkyihin kuuluu 1994 uponnut MS Estonia.

Vrak-museo on Vasa-museon sisarmuseo ja yksi Ruotsin valtion merenkulun ja liikenteen historian museoista. Sen tarkoituksena on toimia uusien hylkyjen ja löytöjen keskuksena Itämeren alueella.

Museorakennuksena Vrak-museolle toimii vuonna 1941 rakennettu venehalli, joka sijatsee Vasa-museon viereisessä laivahallissa Tukholman Djurgårdenilla.

Vrak-museo avattiin yleisölle kokonaisuudessaan 23.9.

Vrak – Museum of Wrecks