Operaatio Ainutlaatuinen Saaristomeri pyrkii pelastamaan pahasti rehevöityneen Saaristomeren. Vuonna 2018 perustettu hanke on nyt edennyt vaiheeseen, jossa se on jättänyt maan hallitukselle kaksi aloitetta.

Ensimmäinen aloite on, että hallitus päättää puoliväliriihessään huhtikuussa käynnistää Saaristomeri-ohjelman, jonka tavoite on saada alue pois Helcomin hot spot -listalta. Toisen aloitteen mukaan hallitus päättää asettaa Saaristomeri-ohjelmalle korkean tason ohjausryhmän. Tarkemmin koko esitykseen voi tutustua tästä.

Operaatio Ainutlaatuisen Saaristomeren tavoite on maailmassa ainutlaatuisen Saaristomeren tunnettuuden ja arvostuksen kasvattaminen sekä Saaristonmeren puhdas tulevaisuus. Professori Kalervo Väänäsen tilanneanalyysi ja toimenpidesuunnitelma julkistettiin 5.6.2020. 

Saaristomeren uhkaavasta tilasta vallitsee yhteinen huoli. Operaatio Ainutlaatuinen Saaristomeri toivoo Sinun tukeasi. Voit lähettää kannatusviestin osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja nimesi lisätään Operaatio Saaristomeren kannattajien vetoomukseen, joka lähetetään Sanna Marinin hallituksen ministereille 15.4.2021.  

www.ainutlaatuinensaaristomeri.fi