Vuonna 1982 valmistuneen Lillholmenin vanhan läppäsillan ali kulkee kesäaikaan vilkkaasti liikennöity veneväylä. Sillan pohjoispäässä sijaitsevan läpän alituskorkeus on ollut vain 1,7 metriä, joten itsepalveluna toimivan läpän avaamistarve on ollut suuri.

– Vanhassa sillassa on ollut viime vuosina paljon käyttöongelmia, joten meille on tärkeää, että läppäsilta saadaan toimintavarmaksi. Uudistuksen myötä poistuu läpän itsepalvelukäyttö ja sillan käyttö tulee turvallisemmaksi. Avaus suoritetaan jatkossa kamerayhteyksien avulla hallitusti valvomosta, kertoo Varsinais-Suomen ELY-keskuksen siltainsinööri Ari Salo.

Uuden sillan valmistuttua vesiliikenteen estevaikutus pienenee huomattavasti, sillä sillan alituskorkeus kasvaa kuuteen metriin. Läpän avaamistarpeen vähentymisen myötä myös maantieliikenne sillalla sujuvoituu. Lisäksi sillan hyötyleveys kasvaa yhdeksään metriin, mikä puolestaan lisää sillalla liikkujien turvallisuutta.

Uusi näyttävä silta on suunniteltu paitsi käytännölliseksi myös kauniisti maisemaan istuvaksi ja sen kokonaispituus on 254 metriä. Uuden sillan rakentaa Kreate Oy. Urakkasopimuksen arvo on noin 8 miljoonaa euroa.