Pelasta Itämeri -palkinto on suuruudeltaan 20 000 euroa ja se jaetaan innovaatiolle, ajatusmallille tai keinolle, joka vaikuttaa merien ja vesistöjen ekologisen tilan parantumiseen. Lisäksi se tuo Suomelle positiivista imagoa ja siitä voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu. Palkinnon voi saada henkilö, ryhmä, yhteisö tai yritys. Saajia voi ehdottaa tammikuun loppuun asti.

Raati päättää

Palkinnon saajasta päättää raati, johon kuuluvat edustajat tahoista, jotka tekevät itsekin merkittävää työtä Itämeren pelastamiseksi. Raatiin kuuluvat toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöstä, toiminnanjohtaja Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä ja toimitusjohtaja Laura Höijer Baltic Sea Action Groupista sekä Tekniikka & Talous -lehden päätoimittaja Harri Junttila. Palkinnon saaja valitaan Vene 23 Båt -messuilla. Finaaliin pääsee 3-5 yritystä, jotka esittelevät innovaationsa messuilla.

Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan nyt viidettä kertaa. Palkinnon ovat saaneet aikaisempina vuosina:

2019 Solar Water Solutions
2020 Origin by Ocean
2021 Christian Feodoroffin perustama Seaboost ja Loviisan Veneveistämö. Kunniamaininnan sai ylitarkastaja Oskari Hanninen Tukesilta.
2022 Weeefiner

Stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja

Suomen Messusäätiö tukee suomalaista osaamista ja elinkeinoelämää jakaen vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Tunnetuin niistä on Kaj Franck -muotoilupalkinto. Helsingin kansainväliset venemessut Vene 23 Båt -messut järjestetään 10.– 19.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.

Palkinnon saajaa voi ehdottaa 22.11.2022 – 31.1.2023 välisenä aikana täyttämällä lomakkeen, joka löytyy venemessujen verkkosivuilta

www.venemessut.fi/pelasta-itameri.
>> lomake

www.venemessut.fi