Poker Run Hanko on järjestetty jo vuodesta 2006, joten tapahtumalla on jo pitkät perinteet ja siitä on tullut suurimpia veneilytapahtumia Suomessa. Vaikka nopeilla veneillä Pokerin Runin aikaan ajetaankin, ei tapahtuma ole moottorivenekilpailu.

Koronavuosina 2020 ja 2021 Poker Run -tapahtuman laitureille oli rajoitettu pääsy, mutta tänä vuonna laitureille pääsee jälleen vapaasti aukioloaikojen puitteissa katselemaan ja fiilistelemään Poker Run -veneiden tunnelmaa. Laitureille pääsee vapaasti sekä Hangossa että Kasnäsin taukopaikalla.

Poker Run -reitti noudattelee edellisvuosien reittiä, mutta tänä vuonna osa reitistä ajetaan vastapäivään. Merivartioston ja Traficomin ohjeistuksen mukaan reitille on lisätty 55 solmun nopeusrajoitus Kemiönsaaren sisäsaaristoon ja Hankoniemen kärjen ympärille.

Turvallisuus on ensisijaisen tärkeää, ja sitä on parannettu järjestäjän toimesta eri sidosryhmien kanssa laaditulla koko tapahtuman turvallisuus- ja riskisuunnitelmalla. Toimilla pyritään minimoimaan riskit ja poissulkemaan kaikki mahdolliset onnettomuudet tulevaisuudessa.

Palkinnot ja bileet

Perjantain ohjelmassa on mukana Poker Run -golfturnaus Hangolf, jonka palkinnot jaetaan ravintola HSF:ssä järjestettävässä iltajuhlassa, jonka pääesiintyjänä toimii Jukka Poika.

Poker Run reittiajo Hanko–Kasnäs–Hanko ajetaan tuttuun. tapaan lauantaina. Osallistujaveneiden moottorien yhteiskäynnistys lähtö Hangon Itäsatamasta tapahtuu klo 12. Reitille startataan Itämerenportin edustalta noin klo 12.15.

Ensimmäisten veneiden odotetaan saapuvan Kasnäsiin noin klo 12.45 alkaen. Lähtö Kasnäsista Hankoon on ohjelmassa klo 15.30. Nopeimmat ehtivät takaisin Hankoon noin puolessa tunnissa. Poker Run -palkintojenjako tapahtuu Ravintola HSF:n iltabileissä, joissa esiintyy bilebändi Jean S.

Poker Runissa ei bensaa eikä polttomoottoreita säästellä, mutta tapahtuman päästöt on kompensoitu kotimaisiin Puuni-hiilinieluihin.

www.pokerrun.fi