Purjehdusleiriläisistä muodostuu tiivis ja mukaansa tempaava kaveriporukka, joka saa nimekseen Vaahtopäät. Ryhmä harjoittelee purjehtimista Optareilla.

Esikoiskirjailija Lissu Suursalmi toimii itsekin purjehdusohjaajana, ja hän on rakentanut kirjan fiktiivisen juonen Porkkalassa toimivan Kantvikin purjehtijat ry:n purjehdusleireillä sattuneiden tositapahtumien pohjalta.

Kirja opettaa purjehdusta, sen käsitteitä, käytöstapoja ja veneilyn lajitietoutta vauhdikkaalla, innostavalla ja tarinamuotoisella kerronnalla, jossa lukijan on helppo samastua Vaahtopäät-ryhmäläisiin. Veneilyn pariin houkuttava kirja on tarkoitettu 7–12-vuotiaille.

Kirjan purjehdusopetus perustuu Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n viralliseen purjehduksen opetusmalliin, eli kirja soveltuu purjehduskurssien oppimateriaaliksi.

Lissu Suursalmella on tarkoitus kirjoittaa Vilskettä vesillä -sarjaan myös jatko-osia.

64-sivuista Vaahtopäät purjehdusleirillä (tai ruotsinkielisenä käännöksenä Våghalsarna på seglingsläger) -kirjaa on saatavana verkkokaupasta https://holvi.com/shop/Vaahtopaat/ 25 € hintaan, ja se on tulossa myös kirjakauppoihin.