Tiedotteessa todetaan seuraavasti: 

"Vallitsevassa tilanteessa Länsi-Suomen merivartiosto ei pidä perusteltuna siirtää esimerkiksi talvisäilytyksessä olleita huviveneitä Suomesta ulkomaille tai ulkomailta Suomeen. Kaikkea tarpeetonta liikkumista eri maiden välillä tulee nyt välttää.

Edellä mainitulla ei ole vaikutusta tavaraliikenteen sujuvuuteen. Myös veneitä voidaan edelleen kuljettaa kuljetusyritysten toimesta esimerkiksi rekan kyydissä."

Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei esimerkiksi Virossa talvisäilytyksessä olevaa huvivenettä voi noutaa Suomeen. Sen sijaan huviveneiden rahtaamiselle rajan yli kuljetusyritysten toimesta ei pitäisi olla estettä.

Rajavartiolaitos julkaisi tiedotteen pian sen jälkeen, kun Kauppalehti oli uutisoinut rajavalvonnan estäneen perjantaiaamuna Turkuun autolautalla saapuneen ruotsalaisen venekauppiaan pääsyn Suomeen. Suomalaisten Marino-veneiden jälleenmyyjänä Ruotsissa toimiva yrittäjä oli matkalla noutamaan venettä trailerilla Marinon tehtaalta Sipoosta, kuljettaakseen sen veneen ostaneelle asiakkaalle Ruotsiin.

www.raja.fi