Vuonna 2009 perustetun Silent-Yachtsin mallisto koostuu neljästä vaihtoehdosta, joista uutuuksina esitellään 60- ja 80-jalkaiset alukset. Kaikki mallit ovat katamaraanirungoille pykättyjä luksushuviloita, joiden voimalähteinä toimivat sähkömoottorit. Katoille asennetut massiiviset aurinkopaneelit tuottavat kaiken alusten liikuttamiseen ja käyttämiseen tarvittavan virran.

Itävaltalaisyrityksen tuorein konsepti on nimeltään Silent-Resorts. Hankkeessa yhdistetään luksusresortia vastaavat mukavuudet veneilyn iloon. Yrityksen tavoite on laajentaa toimintaansa tuottamalla kokonaisia lomakyliä, joissa katamaraanit telakoituvat niille erityisesti suunnitteluille laitureille. Kokemuksenjanoiset vierailijat voivat päättää, viettävätkö lomapäivänsä laiturissa naapureiden kanssa seurustellen vai vievätkö vuokraamansa sviitin merelle.

Yksilöllisen ylellisyyden lisäksi avainsana on kestävä kehitys. Nämä resortit eivät tarvitse ympäristöjä pilaavia rakennuksia toimiakseen: respana ja ravintolana toimiva pienempi huoltorakennus ja laituri riittää.

Oletuksena on, ettei sen paremmin Silent-Yachtsin katamaraaneja kuin yllämainittuja kelluvia lomakyliä ei ainakaan tässä vaiheessa tulla Suomessa näkemään. Paneeli- ja akkuteknologian kehittyessä konsepti voisi kuitenkin olla mielenkiintoinen meilläkin, esimerkiksi sisävesistön matkailun tarjonnan monipuolistamiseksi.