Skipperi Akatemian päämääränä on varmistaa, että sekä aloittelevat että kokeneet veneilijät voivat lähteä vesille riittävällä ja ajanmukaisella tiedolla varustettuina. Skipperin koostuu 30 videosta, jotka käsittelevät muun muassa veneen käsittelyä satamissa ja kiinnityksissä, sään huomioimista vesillä sekä vastuullista veneilyä.

– Tarkoitus on missiomme mukaan tehdä veneilyharrastuksen aloittamisesta mahdollista yhä useammalle aiemmasta kokemuksesta riippumatta, sanoo Skipperin toimitusjohtaja Konsta Hansson.

Maksuton materiaali

Akatemia sisältää myös veneilyosaamista testaavan veneilytaitokokeen, jossa opittua tietoa täytyy soveltaa. Kokeen kysymykset perustuvat yleisiin todellisiin tilanteisiin vesillä. Onnistuneesta kokeen suorittamisesta saa Skipperin digitaalisen veneilykortin. Pääsyn Akatemiaan saa rekisteröitymällä Skipperiin maksutta.

– Uskomme että maksuton koulutus tuo harrastuksen piiriin myös uusia veneilijöitä, joille koulutuksen puute on ollut este harrastuksen aloittamiselle, Hansson jatkaa.

Veneilyturvallisuus on ollut pinnalla viime vuosina ja turvallisuuskysymykset ovat herättäneet laajaa keskustelua. Skipperi edellyttääkin veneilykortin suorittamista kaikilta Skipperi Fleet -yhteisköyttöpalvelun veneilijöiltä. Aloittelevilta jäseniltä edellytetään myös käytännön koulutukseen osallistuminen sekä hyväksytty näyttökoe.

www.skipperi.fi