Toiminta on käynnistänyt kampanjalla, jossa etsitään sopivia venekerhoja aloittamaan uusi Lasten veneilykoulu -harrastus. Veneilykoulun kummina toimii F4-luokan hallitseva maailmanmestari ja vuoden kilpaveneilijä 2020 Alexander Lindholm.

Lasten veneilykoulun koulutus tapahtuu veneseuroissa, joille hankkeen tekijät tarjoavat kokonaisvaltaisen paketin ohjaajien kouluttamisesta ja veneistä lähtien. Toiminta on osa Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n (SPV) valtakunnallista Lasten veneilykoulu -konseptia.

Mercury Marinen toimitusjohtaja Jussi Sepponen iloitsee uudesta hankkeesta.

– Meille Mercurylla on erittäin tärkeää olla mukana moottoriveneharrastuksen ytimessä aivan pienistä pitäen, Sepponen toteaa.

Mercury Marine antaa koulun käyttöön rib-veneet moottoreineen ja rataveneilyn SM-sarjaa Suomessa järjestävä RaceWKND! hoitaa käytännön järjestelyt venekerhojen kanssa. SPV kouluttaa uudet veneilyohjaajat ja tiedottaa venekerhoja.

– Tämä on uusi ja hieno tapa luoda polku lapsille ja nuorille moottoriurheilun pariin. Kilpaveneily on tällä hetkellä nosteessa myös junnupuolella ja uskomme veneilykoulun vahvistavan lajiamme entisestään, RaceWKND!:n toimitusjohtaja Johannes Böhmig sanoo.

RaceWKND! ja Mercury Marine hyödyntävät koulutustoiminnan käynnistämisessä Suomen Moottoriveneklubin pitkää kokemusta lasten ja nuorten veneilytaitojen kehittämisessä. Mallia toiminnalle luotiin myös kesällä 2020 yhdessä Kuopion pursiseuran kanssa, jossa veneilykoulu sai innostuneen vastaanoton.

– On upea mahdollisuus päästä mukaan kehittämään harrastustoimintaa lapsille ja nuorille. Annamme enemmän kuin mielellämme osaamisemme ja verkostomme veneilykoulujen käyttöön, kertoo SPV:n toiminnanjohtaja Jan Thorström.

spv.fi