Ohuita ja taipuisia aurinkopaneeleja on ollut markkinoilla jo vuosikymmeniä, mutta varsinkaan suurempikokoiset yksiköt eivät ole kestävyydeltään ja ominaisuuksiltaan olleet sopivia pidempiaikaiseen asennukseen esimerkiksi kankaisen biminin päälle. Sunbeamsystems on ratkaissut ongelman jäykistämällä suuremmat paneelinsa hiilikuidulla. Hiilikuitu puolustaa paikkaansa kevyenä ja vahvana materiaalina, joka ei lisää paneelien painoa, joka taas voisi vahingoittaa biminiä tai muuta pehmeää alustaa.

Sunbeamsystemsin Carbon paneelit asennetaan varmatoimisilla ruostumattomilla pikakiinnikkeillä, jotka pitävät paneelin kiinni alustassa niin, etteivät ne taipuile tai rasita alustaa tarpeettomasti. Näissä paneeleissa on myös pehmeät reunat, jotka vähentävät kulumista reuna-alueilla.

Carbon-aurinkopaneleiden hyötysuhde on valmistajan mukaan parhaimmillaan lähes 24 prosenttia ja ne toimivat myös osittain varjostettuina. Paneelia on tällä hetkellä saatavilla 116 Watin mallina, jonka mitat ovat 1 078 x 554 millimetriä. Paneeli painaa 2,8 kiloa. Valmistaja myöntää tuotteelle viiden vuoden takuun.

www.sunbeamsystem.com

www.pronav.fi