Kisa käytiin kuumissa, lähes trooppisissa olosuhteissa Vaasan edustalla. Kuuman kesän sääilmiöt – heikot tuulet ja ukkosmyrskyt antoivat oman mausteensa kilpailuille. Edellisessä kisassa voittoisat vaasalaiset puolustivat kotikisassaan kunniaansa, mutta vastassa oli kotikisoissaan kakkoseksi jäänyt hallitseva mestari ÅSS.

Haastavat olosuhteet olivat ÅSS:n miehistölle suotuisat ja heidän ammattimainen kilpailurutiininsa tuotti tulosta. ÅSS:n Staffan Lindbergin mukaan kilpailu meni täysin suunnitelmien mukaan.

”Voitimme lähes kaikki lähdöt, joten ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Kaikki sujui varsin hyvin”, Lindberg sanoo ja jatkaa:

”Pienellä revanssihengellä lähdettiin Vaasaan, kun WSF haki meidän kotikilpailustamme voiton. Saimme mitä tavoittelimme.”


Purjehdusliigan Vaasan osakilpailun palkintosijat menivät ÅSS:n, MSF:n ja WSF:n joukkueille.

Ahvenanmaan kokonaispanos Vaasassa oli vahva. Mariehamns Seglarförening nappasi toisen sijan. Kotikisaansa johtopaikalta startannut Wasa Segelförening esiintyi hyvin kotivesillään sijoittuen kolmanneksi. Vauhti ei riittänyt ÅSS:n lyömiseen tällä kertaa.

Suomen Purjehdusliigan viimeinen kilpailu on Helsingin Lauttasaaressa 17.–19. elokuuta. Tuolloin purjehditaan liigan kolmas osakilpailu Uiva Flytande -venenäyttelyn yhteydessä.

www.spv.fi/purjehdusliiga