Swan-regatta vierailee nyt kolmatta kertaa Turussa. Aiemmin isot joutsenet on nähty kaupungissa vuosina 2006, jolloin Åbo Segelsällskap täytti pyöreät sata vuotta, 2012 ja viimeksi vuonna 2016, tapahtuman järjestävän tahon Nautorin 50-vuotisjuhlissa. 

Airiston selkä tarjoaa sopivasti haastetta kisailijoille ja regatan kotisatama Aurajoen varrella sijoittuu yleisöystävällisesti aivan Turun keskustaan.

– Olemme iloisia ja ylpeitä, että Nautor on valinnut meidät tapahtuman isännäksi. Näinä poikkeuksellisina aikoina tuntuu upealta, että voimme järjestää kesäisen regatan. Nautor on määrätietoinen  yhteistyökumppani, joka haluaa tarjota sekä purjehtijoille että yleisölle mahdollisimman korkealuokkaisen tapahtuman, sanoo Åbo Segelsällskapin kommodori Samuli Salanterä lehdistötiedotteessa. 

Tapahtuman tarjontaan kuuluu paljon muutakin kuin purjehdusta ja Swaneja. Turun kaupunki osallistuu järjestämällä tukun yleisötapahtumia regatan yhteydessä. Varvintorilla pidettävillä keikoilla nähdään muun muassa Turku Jazz Orchestra, jota tähdittää solisti Sami Pitkämö. Viihteellisemmästä musiikista vastaa Sami Saaren johtama Relax Corner. Esityksiä nähdään ja kuullaan jokaisena regatan päivänä, keskiviikosta sunnuntaihin. Tilaisuudet alkavat iltapäivisin kello 16. Sunnuntaina 9.30–12.45 tarjoillaan viihdettä erityisesti lapsiperheille. Sisäänpääsy on ilmainen kaikkina päivinä. 

Tapahtuma huipentuu 25. heinäkuuta kello 13:00, kun regattaan osallistuvat Swanit purjehtivat paraatissa pitkin Aurajokea.