Asteria-veneen paikannin on lopettanut veneen sijainnin lähettämisen. Lehtiseen ei ole satu yhteyttä satelliittipuhelimella. Veneen viimeinen sijainti on noin 450 mpk Etelä-Afrikan Port Elisasabethista kaakkoon. Lähin rahtialus on 270 meripeninkulman päässä ja laiva suuntaa kohti Tapion viimeistä ilmoitettua sijaintia.

Kanssakilpailijoista lähin on Kirsten Neuschafer 95 mpk päässä, mutta häneen ei ole vielä saatu yhteyttä. Kilpailijoista Abilash Tom suuntaa paikalle, mutta etäisyyttä on 170 mpk.

Asterian viimeksi ilmoitetussa sijainnissa keli on kohtalainen, tuulta 8-10 m/s ja 3-4 metrin aallokko. Etelä-Afrikan meripelastuskeskus koordinoi tilannetta.

Päivitys 13:45

Tapio Lehtiseen on saatu yhteys. Asteria vene upposi perä edellä viidessä minuutissa. Tapio on pelastuslautassa pelastautumispuku yllään. Hän sai mukaansa hätälaukun eli grab bagin. Viestien luku ja vastaanottaminen hätälähettäminen haasteellista, sillä silmälasit jäivät veneeseen. Uutinen päivittyy.

Päivitys15:20: Tapio Lehtinen pelastuslautassa etelämerellä

Golden Globe Racen virallisen tiedotteen mukaan Tapio Lehtinen kommunikoi pelastuslautastaan ja on antanut hieman lisätietoa tilanteestaan. Tapio Lehtinen tekstaa seisseensä pelastuslautassaan kunnioittaessaan uskollista venettään tämän upotessa. Hän on myös täsmentänyt, että vene täyttyi perästä päin ja vesi ulottui kannelle saakka jo viidessä minuutissa. 

Aikaisemmin paikalle suunnannut Abilash Tomy on päästetty jatkamaan kisaansa ja Tapiota kohden suuntaa nyt vain vajaan 100 meripeninkulman päässä oleva Kirsten Neuschäfer koneella. Kirstenin odotetaan saapuvan paikalle lauantaiaamuna. Pelastustehtäviin määrätty rahtilaiva saapuu paikalle näillä näkymin lauantaina puolenpäivän aikoihin. Olosuhteet Tapion sijainnissa ovat moinaamaan päin, tällä hetkellä maininki on enää 2,5-metristä.

Edellisessä päivityksessä mainittu grab bag, jonka Tapio siis sai otettua mukaansa sisältää kaikenlaisia tarpeellisia turvavarusteita, ruokaa, GPS-paikantimen, GDMSS-radion ja toisen hätälähettimen.