– Kilpailutuksella haettiin vierasvenesatamaan toimijaa, ja vain Telakka Porvoo Borgå:n tarjoukseen sisältyy vierasvenesataman toiminta, apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz kertoo.

Porvoon kaupunkikehityslautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan 13. joulukuuta. Kilpailulla haettiin palveluntuottajia Länsirannan vierasvenesataman alueelle. Tarjousaika alkoi 15.8.2022 ja loppui 16.9.2022. Tarjousaikana saatiin kaksi tarjousta: Telakka Porvoo Borgå sekä Wilenius båtvarv ry. Telakka Porvoo Borgån tarjous koski koko aluetta ja Wilenius båtvarv ry:n tarjous telakkarakennuksia sekä telakkatonttia.

Yhteistyötä ei suljeta pois

– Arvioinnin rinnalla olemme tavanneet molempien tarjouksien edustajia sekä erikseen että yhdessä. Olemme keskustelleet ja pohtineet, jos he voisivat toimia yhdessä toisiaan täydentäen. Yhteistyötä ei ole syntynyt, mutta mikään ei pois sulje pois sellaista mahdollisuutta päätöksen jälkeen, von Schoultz toteaa.

Arvioinnin perusteella apulaiskaupunginjohtajan esitys on, että Porvoon Länsirannan vierasvenesataman tarjouskilpailun voittaja on Telakka Porvoo Borgå, alue varataan heille kahdeksi vuodeksi, jonka aikana asianosaiset viranhaltijat tekevät tarvittavat päätökset vuokraamisesta sekä rakennusten myymisestä erikseen.

– Tämä on mahdollisuus saada Porvooseen laadukas vierasvenesatama ja hanke lisäisi Porvoonjoen Länsirannan palvelutarjontaa hienolla tavalla. Suojellut Wileniuksen telakkarakennukset luonnollisesti säilyvät, vaikkakin toiminta niissä muuttuisi veneiden talvisäilytyksestä tapahtumiin, von Schoultz jatkaa.

www.porvoo.fi