Vuonna 1998 perustettu Tuco on erikoistunut etenkin hiilikuidun hyödyntämiseen veneissään. Alkuvuosina Tuco valmisti lähinnä purjeveneitä, kuten 40-jalkaisia kilpaveneitä X-Yachtsille.

2000-luvun alkuvuosina mukaan tulivat työ- ja viranomaisveneet, mutta vuosien varrelle mahtuu muitakin projekteja Royal Denshipin kanssa yhteystyössä tehdystä luksusjahdista tuulivoimaloiden osien muottien tekoon.

ProZero-työvenemallisto koostuu kevyistä ja nopeista 7,5-15-metrisistä aluksista, jotka valmistetaan ja varustellaan täysin tilaajan käyttötarkoituksen ja toiveiden mukaan. Valmiita aihioita löytyy lukuisiin eri käyttötarkoituksiin, kuten partio-, huolto-, miehistönkuljetus-, sukellustuki-, pelastus- tai luotsialustoimintaan.

– Olemme erityisen tyytyväisiä alkaneesta yhteistyöstä Nordec Nauticin kanssa. Olemme varmoja, että Suomesta tulee tärkeä markkina-alue ProZero-veneille, uskoo Tuco Marine Groupin toimitusjohtaja Jonas Pedersen.

Nordec Nautic toimii entuudestaan muun muassa kanadalaisten Stanley-työveneiden ja puolalaisten Galeon-huvijahtien maahantuojana ja myyjänä.

– Tucolla on vankka kokemus valmistaa korkealuokkaisia ammattiveneitä ja tehdas omaa hyvät mahdollisuudet räätälöidä ne vastaamaan asiakastarpeita. Monipuolinen ProZero-mallisto täydentää nopeilla ammattilaisveneillä loistavasti valikoimaamme, Nordec Nauticin yrittäjä Juha Pulli kommentoi.

Uusimpana lisäyksenä Tuco voi varustaa ProZero-sarjan veneitä yhdysvaltalaisen Sea Machines Roboticsin 300 Autonomous Control System -järjestelmällä.

Se on hinnaltaan noin 100 000 euron järjestelmäkokonaisuus, joka integroituu veneen hallinta- ja navigointilaitteisiin mahdollistaen aluksen autonomisen ajamisen. Järjestelmä pystyy muun muassa itsenäiseen reittipisteiden seuraamiseen, erilaisten esteiden ja muiden liikkuvien kohteiden tunnistamiseen ja väistämiseen sekä mukauttamaan toimintaansa olosuhteisiin.

Seuranta- tai etäkäyttöasema voidaan perustaa maihin tai toiseen alukseen ja siitä tulee olla suora tai satelliitin kautta muodostettu langatonyhteys autonomisen käytön alukseen. Autonomisen aluksen etäkäyttö onnistuu myös kauko-ohjaimella. Yhteyden kantamaksi kerrotaan 1 000 metriä.

www.tuco.dk

www.sea-machines.com

www.nordeacnautic.fi