Sunnuntaina päättyneen Helsingin Uivan venenäyttelyn kävijämäärä kasvoi edellisvuodesta peräti seitsemän prosenttia. Venerekisteröintien kasvu näkyi myös tyytyväisten näytteilleasettajien määrässä: mukana oli yli 155 näytteilleasettajaa ja yli 280 venettä.

Nelipäiväinen tapahtuma on järjestäjien mukaan viime vuosina laajentunut perinteisestä venenäyttelystä koko perheen kesätapahtumaksi, johon tullaan viettämään aikaa perheen tai ystävien kanssa.

– Olemme saaneet paljon positiivista palautetta niin näyttelyvierailta kuin näytteilleasettajiltakin, ja on hienoa nähdä, miten tapahtumaan tullaan veneiden katselun ja hankinnan lisäksi viihtymään, sanoo näyttelyn järjestävän Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.

Ensimmäistä kertaa järjestetty mahdollisuus ajaa näyttelyveneitä toi myös paljon uusia asiakkaita.

– Tarjouksia tehtiin Uivassa enemmän kuin viime vuonna. Meillä kiinnostivat etenkin uudet mallit, AMT 210 DC ja BR. Selkeästi suosittu kokoluokka on myös noin 5,5 metrinen perusvene joko alumiini- tai lasikuiturunkoisena. Ihmiset koeajoivat veneitä tapahtumassa enemmän kuin aikaisemmin, siitä kiitos uudelle näyttelyveneiden koeajomahdollisuudelle, toteaa AMT-veneiden toimitusjohtaja Mikael Winqvist.

Veneala on Suomessa merkittävä työllistäjä: suoraan alan yrityksissä työskentelee 3500 henkilöä ja työllisyysvaikutus on kaikkiaan 4000–6000 henkilöä. Muista Pohjoismaista poiketen Suomessa on vahvaa omaa tuotantoa, viennin osuus kokonaistuotannosta oli viime vuonna peräti 73 prosenttia.

Seuraava suuri venealan tapahtuma Suomessa on Vene 20 Båt -messut Helsingin Messukeskuksessa 7.–16.2.2020. Helsingin Uiva venenäyttely järjestetään seuraavan kerran elokuussa 2020.