Uusi karttasarja on luotu yhdistämällä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin merikartta-aineistoa Maanmittauslaitoksen maastotietokantaan. Lisäksi kartoilla esitetään kohdetietoja, kuten käyntisatamia ja vesillelaskupaikkoja. Uutta on myös aiempaa tarkempi mittakaava 1:50 000 ja kaksipuolinen painatus, jonka ansiosta karttalehdet kattavat laajan alueen.

– Veneilijät liikkuvat tänä päivänä paljolti erilaisia digitaalisia navigointituotteita hyödyntäen. Painettua karttaa pidetään kuitenkin tärkeänä reitinsuunnittelun ja kokonaisuuksien hahmottamisen kannalta. Merikartoilla maa-alueet on kuvattu vain yleispiirteisesti, mutta uusi veneilykartta näyttää myös saarten sisäosien maaston, kertoo tuotepäällikkö Mikko Lantz.

Kesäkuussa julkaistiin karttasarjan viisi ensimmäistä osaa, jotka kattavat Suomenlahden rannikon ja Saaristomeren: Loviisasta Turun saariston länsireunalle Kihdin selälle asti. Karttasarjan kattavuus rannikolla laajenee vuonna 2023.

Karttakeskuksen veneilykartoissa on hyödynnetty Traficomin merikartta-aineistoa. Kyseessä ei kuitenkaan ole virallinen merikartta eikä karttaa ole tarkoitettu navigointikäyttöön.

Tutustu uusiin veneilykarttoihin Karttakaupassa.

Tuotetiedot

• Taitettu karttasarja
• Painettu vedenkestävälle ja repeämättömälle materiaalille
• Kartan koko 100 × 70 cm, kaksipuolinen painatus
• Mittakaava 1:50 000
• Suositushinta 24 €