Uusi pelastusvene on saapunut asemapaikalleen toukokuun lopussa ja aloittaa päivystyksen miehistöjen perehdytyksen jälkeen vielä ennen juhannusta. 10 metriä pitkä vene on varustettu kahdella 300 hevosvoiman perämoottorilla, ja sen huippunopeus on 42 solmua. Hydraulinen keulaportti helpottaa rantautumista ja mahdollisen potilaan siirtoa.

– Olemme iloisia voidessamme sijoittaa Meri-Lapin Meripelastajien laajalle ja haastavalle toiminta-alueelle uuden tehokkaan ja merikelpoisen pelastusveneen. Uskon, että se parantaa Tornion vapaaehtoisten meripelastajien toimintaedellytyksiä ja alueen vesillä liikkuvien turvallisuutta merkittävästi, sanoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström.

Kummiksi pelastusveneelle

Meripelastusseura hankkii pelastusveneet STEA:n veikkausvoittovaroista myöntämillä avustuksilla. Jokaisessa hankinnassa on 30 prosentin omavastuuosuus, josta keskusjärjestö rahoittaa puolet ja paikallinen yhdistys toisen puolen. Meri-Lapin Meripelastajat etsii yhä yhteistyökumppania tukemaan omarahoitusosuutensa kattamisessa.

– Toivoisimme, että jokin paikallinen yritys tai muu taho lähtisi tukemaan hanketta, jol,a on näin suuri alueen vesiliikenteen turvallisuudelle. Se olisi hieno tapa osoittaa yhteiskuntavastuuta. Päätukijalle tarjoamme mahdollisuuden antaa uudelle pelastusveneeelle nimen ja toimia sen kummina, kertoo Meri-Lapin Meripelastajien puheenjohtaja Jani Lamiaho.

www.meripelastus.fi