Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n järjestämässä Vuoden vierassatama -äänestyksessä haettiin erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikkisatamaa. Voittajiksi nousivat Naantalin vierassatama ja Saariston ranta Liperissä.

Voittajat valitaan äänestyksessä, jossa veneilijät kertovat, missä satamissa ovat kuluneella kaudella vierailleet ja nimeävät niistä paremmuusjärjestyksessä kolme suosikkiaan. Voittoäänet jakautuivat rannikolla 120:n ja sisävesillä 60:n sataman kesken. Kaikkiaan äänestysaikana (1.7.–30.9.2017) annettiin lähes 3 000 ääntä.

Vuoden vierassatama -palkinnon tarkoitus on kannustaa vierassatamia kehittämään palveluitaan entisestään. Palkinto julkistetaan Helsingin venemessuilla  ja palkinnan saavat satamat ovat messuilla esillä omalla osastollaan. Palkintoon sisältyy satamatoiminnan kehittämiseen tarkoitettu Suomen Messusäätiön myöntämä 2 500 euron palkinto kummallekin voittajalle.

SPV:n venesatamakomitea jakoi lisäksi kunniamaininnat kahdelle satamalle, Kemiön Kasnäsille (rannikkoelue) ja Korpilahden Laivarannalle (Järvi-Suomi).

www.spv.fi