Voittajat valittiin jokaisessa luokassa kolmesta esiraadin valitsemasta finalistista. Lopullisessa valinnassa tuomaristo keskittyi erityisesti tilojen toimivuuteen ja ergonomiaan, käyttötarkoitukseen sopivuuteen, rakenne- ja tilankäyttöideoihin, designiin ja uutuusarvoon. Messujen vene -valinnoilla halutaan kannustaa ja antaa tunnustusta  venevalmistajille niiden tekemästä tuotekehitystyöstä.

Messujen avoveneeksi valittu AMT 165 BR on hyvin suunniteltu ja laadukkaasti valmistettu vene, jonka tilankäyttö on tehokasta. Alle viiden metrin koosta huolimatta veneessä on tilaa kuudelle henkilölle ja suuremmista veneistä tuttuja ratkaisuja, kuten yhdessä tasossa olevat uimatasot sekä yksiosainen pulpettien väliovi.

Kohtuullisen tehotarpeen ja painon ansiosta AMT 165 BR:ää on helppo käsitellä ja kuljettaa, minkä lisäksi sen hankintahinta ja käyttökulut jäävät kohtuullisiksi. 

Messujen retki- ja yhteysvene TG 7.9 KingCruiserissa on kokoluokkansa tilavin hytti, jossa on runsaasti istumapaikkoja ja säilytystiloja. Keula-avotilan jakaminen kulkutilaan ja minikajuuttaan on uusi ja rohkea ratkaisu, joka tuntuu toimivalta. Minikajuutan varustelumahdollisuudet sekä taka-avotilan yksityiskohdat parantavat veneen retkikäyttömahdollisuuksia.

TG:n tehosuositus on kiitettävän maltillinen, mikä osaltaan mahdollistaa erittäin kilpailukykyiset hinnat, tehden kokonaisuudesta erittäin houkuttelevan.

Messujen matkavene Beneteau Swift Trawler 30 sopii rentouttavaan venematkailuun mainiosti. Sen asuttavuus on hyvä ja etenkin pentteri toimiva. Veneessä on helppo liikkua, mitä korostaa sisäohjaamon sivuliukuovi sekä avattavat laitaportti ja peräpeili.

Beneteaun yksi dieselmoottori ja akseliveto muodostavat yksinkertaisen luotettavan voimansiirtoratkaisun, jonka huollontarve ja ylläpito on vähäistä. Myös veneen hankintahinta on kokoluokka huomioiden kohtuullinen.

Vene 20 Båt -messuilla on esillä kaikkiaan 500 venettä, joista venelehtien toimittajista koostuva esiraati valitsi Messujen vene -finalistit. Valinnan voittajista teki raati, johon kuuluivat Sampsa Kärnä Eurofins Expert Serviceltä, Juhani Pappila Traficomista, Venemestari-lehden ja Totalvene.fin päätoimittaja Jan Sjölund, Vene-lehden tuottaja Tomi Peurakoski sekä Kippari-lehden toimittaja Karel Kakko.

Messujen avoveneeksi oli AMT 165 BR:n lisäksi ehdolla täysin uusi Buster XL sekä foilaava täyssähkövene Candela Seven. Messujen retki- ja yhteysvene -luokan finalistit olivat TG:n lisäksi Nimbus T8 ja Nordkapp Gran Coupe 905.  Messujen matkaveneksi oli Beneteaun lisäksi ehdolla Axopar 37 XC ja Fairline F//Line 33. Voit katsoa Totalveneen kaikkien finalistiveneiden esittelyvideon tästä.

Vene 20 Båt -messut ovat avoinna vielä keskiviikosta perjantaihin klo 11–19 sekä lauantaista sunnuntaihin klo 10–18. 

www.venemessut.fi