Käytettyä venettä myymässä tai ostamassa olevia hemmotellaan vielä loppukesästä, kun Veneet Esillä palaa tapahtumakalenteriin vuoden koronatauon jälkeen. Myyntinäyttely järjestetään 2.-4.9. Turussa Ruissalon Tapahtumatelakalla. Vastaava tilaisuus oli tarkoitus järjestää myös Katajannokalla Helsingissä, mutta tapahtuma peruttiin tältä syksyltä.

– Venemarkkinat ovat olleet todella erikoiset viimeiset kolme vuotta. Korona-aika kiihdytti venekauppaa huomattavasti, kaupaksi meni lähes kaikki mahdollinen, nyt ollaan palaamassa takaisin normaaleihin myyntimääriin. Tosin nyt komponenttipula vaikeuttaa kaupankäyntiä. Eli kun uusia veneitä ja moottoreita ei ole saatavilla niin käytetyn veneen ostaminen on ollut oikeastaan ainoa vaihtoehto, toteaa Veneet Esillä -myyntinäyttelyn toimitusjohtaja Tuomas Levanto.

Käytettyjen veneiden myyntinäyttely on järjestetty jo yli 10 kertaa Turun seudulla, joten konsepti on monelle tuttu. Yleisölle tapahtumat ovat pääsymaksuttomia.

Veneet Esillä -myyntinäyttelyn ideana on kerätä samaan paikkaan runsaasti erilaisia käytettyjä veneitä, jolloin venettä etsivä voi samalla kerralla tutustua useisiin vaihtoehtoihin.

Näyttelyveneille ei ole asetettu tarkkoja kriteerejä iän tai hinnan mukaan, vaan kaikenlaiset veneet ovat tervetulleita näyttelyyn. Aikaisemmissa tapahtumissa noin puolet veneistä on ollut yksityisten henkilöiden ja puolet venevälitysyritysten kalustoa. Kokemukset myyntinäyttelyn toimivuudesta ovat hyviä, noin 20 % näyttelyveneistä on myyty tapahtuman aikana syntyneiden kontaktien perusteella.

Esillä on näillä näkymin yli 30 venettä, mutta listaan on tulossa vielä täydennyksiä. 

https://veneetesilla.fi/

 

 

 

 

 

Veneet Esillä -tapahtuma järjestetään Turun Ruissalon tapahtuma­telakalla 2.-4.9.2022.