Helsingin Sirpalesaareen tuleva venepesuri on merkiltään Drive-in Boatwash Bigwash-16 Wide ja sen valmistaja on ruotsalainen RentUnder Ab. Valmistaja lupaa, että venepesurin avulla veneenomistajat voivat pitää veneensä pohjan puhtaina kasvustosta ilman myrkkymaaleja.

Vanhoja maaleja ei kuitenkaan tarvitse poistaa veneen pohjasta, vaan ne voivat olla siellä ja kulua hiljalleen harjausten myötä. Pesurin alla on säiliö, joka kerää talteen kaiken veneestä irronneen tavaran. Sieltä se voidaan letkua pitkin imeä maihin ja viedä edelleen jätekäsittelyyn.

– Olemme pitkään etsineet venepesurille sijoituspaikkaa Helsingistä. Nyt saamme ensimmäisen tällaisen suuren köliveneillekin sopivan pesurin. Pääkaupunkiseudun venekanta mahdollistaa useiden pesurien kannattavan toiminnan alueella ja jatkamme neuvotteluja lisälaitteiden saamiseksi kaudelle 2022, sanoo laitetta maahantuovan Marine Networkingin toimitusjohtaja Erkki Kaurinkoski.

Palvelun tarjoava Ferra on veneilypalveluihin erikoistunut yritys, joka hoitaa SPS:n (Suomalainen Pursiseura) satama-aluetta sekä sen ja mantereen välistä lauttaliikennettä. 

– Veneilijät ovat pitkään toivoneet venepesuria Helsinkiin. Olemme iloisia voidessamme nyt lisätä tämän palvelun valikoimaamme, sanoo Ferran toimitusjohtaja Lauri Snellman.