Ranskalaisen Beneteau-konsernin venemerkki ja -mallikirjo on laaja, joten sen sähköistämisessä riittää tulevaisuudessa sarkaa. Ensiaskeleita otetaan jo. Viime syksynä Groupe Beneteau esitteli diesel-sähkö-hybridivoimalinjalla varustetun Excess 15 -purjekatamaraanin ja tänä kesänä sähkömoottorilla varustetun Beneteau Oceanis 30.1 -perhepurren. Moottorivenepuolelle Beneteau-konserni julkisti keväällä uppoumarunkoisen Delphia 11 -matkaveneen, jonka saa myös täyssähköversiona. Kaikissa kolmessa sähköpropulsiopartnerina on saksalainen Torqeedo.

Seuraavaksi Beneteau-konserni tuo esiin täyssähköversiot perämoottoriveneistä. Kokoluokka on noin 6–7 metriä. Liukuvarunkoisten perämoottoriveneiden moottoritoimittajaksi ranskalaiskonserni on valinnut kanadalaisen Vision Marine Technologiesin, joka on käynnistämässä 180-hevosvoimaisen E-Motion sähköperämoottorin sarjatuotannon. Pakettiin kuuluu 70 kilowattitunnin ajoakku.

Ensimmäisenä markkinoille ehtii Four Winnsin H-sarjan uutuusbowriderin täyssähköversio, jonka myynti käynnistyy Yhdysvalloissa keväällä 2023. Vuoden 2024 aikana täyssähkövaihtoehtoja lisätään myös konsernin muihin perämoottoirivenemalleihin sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Purjeveneissä ja uppoumarunkoisissa Delphiossa täyssähköversiot ovat Beneteaun mukaan noin 25 prosenttia dieselmoottorisia kalliimpia, mutta perämoottoriveneissä hintaero muodostuu suuremmaksi ja sähköversioista tulee noin 50 prosenttia polttomoottorivaihtoehtoja hinnakkaampia.

www.beneteau-group.com