Emokonsernin tavoitteita tukeakseen Volvo Penta keskittyy jatkossa sisä- ja sisäperämoottorimallistonsa edelleen kehittämiseen ja muuttamiseen fossiilisista polttoaineista riippumattomiksi ja kohti lähipäästöttömyyttä. Se tarkoittaa olemassa olevien moottorien ja voimansiirtojärjestelmien hiomista entistä polttoainetaloudellisemmiksi, uusiutuvien polttoaineiden hyödyntämistä sekä hybridi- ja täyssähköratkaisujen kehitystyön nopeuttamista.

– Volvo Penta toivottaa omalta osaltaan Volvo Groupin uuden kehityssuunnan tervetulleeksi ja tuemme sitä omilla kestävään kehitykseen tähtäävillä toimillamme sekä nopeuttamalla käynnissä olevia ympäristöystävällisten teknologioiden tuotekehitysprojekteja. Tämä suuntaus sisältää esimerkiksi IPS- ja Aquamatic-vetolaitemallistojen kehittämisen entistäkin taloudellisemmiksi ja vähäpäästöisemmiksi, sanoo kesällä Volvo Pentan uudeksi pääjohtajaksi nimetty Heléne Mellquist.

Ympäristöystävällisten tekniikoiden ohella Volvo Penta jatkaa keskittymistä Easy Boating -konseptiin, jonka päämääränä on kehittää helppoja ja käytännöllisiä tulevaisuuden veneenhallintasovelluksia, jotka sekä madaltavan veneilykynnystä että luovat ainutlaatuisia veneilykokemuksia.

Seven Marine ”tauolle”

Volvo Penta on pyrkinyt viime vuosina aktiivisesti isojen perämoottorien markkinoille. Se hankki vuonna 2017 omistukseensa yhdysvaltalaisen Seven Marinen, joka tunnettaan maailman tehokkaimmista, 527-, 557- ja 627-hevosvoimaisista perämoottorimalleistaan. Moottorien tuotanto siirtyi Volvo Pentan Yhdysvaltojen tehtaalle kuluvan vuoden helmikuussa.

Uusi ympäristövetoinen tavoitteellisuus laittaa Seven Marinen tarinalle ainakin toisteiseksi pisteen, sillä Volvo Penta on päättänyt lopettaa Seven Marine -perämoottorien myynnin ja markkinoinnin vuoden vaihteessa. Tuotanto päättyy, kun tilauskannassa olevat moottorit on valmistettu. Vaikka valmistus ja myynti päättyy, kertoo Volvo Penta pitävänsä huolta Seven Marine -moottorien jälkimarkkinoinnista eli takuuasioista ja varaosien saatavuudesta.

– Me haluamme lähettää selkeän viestin. Volvo Penta näkee, että perämoottorit ovat merkittävässä roolissa huviveneissä, mutta haluamme keskittyä kaikin voimin ympäristöystävällisyyden edistämiseen. Siksi laitamme etusijalle uusien teknologioiden sekä päätuotteidemme, kuten Volvo Penta IPS:n ja sisäperämoottorimallistojen kehittämisen, Mellquist päättää.

www.volvopenta.com