Kaikki on kuitenkin suhteellista. Yksi- ja kaksipaikkaiset Nemo 1 ja 2, joiden syvyysluokitus on 100 metriä, voi volyymituotannon alettua ostaa omakseen 545 000 ja 590 000 eurolla.

Nemot ovat maailman ainoat yksityiset sarjavalmisteiset sukellusveneet. Uuden skaalautuvuusmallin myötä U-Boat Worx voi tarjota entistä kilpailukykyisen hinnoittelun lisäksi maailmanlaajuisen asiakaspalvelun tarjoaman tuen. Ensimmäiset sarjatuotetut sukellusveneet tulevat myyntiin 2023.

– Otimme tehtäväksemme tarjota mahdollisimman monelle ihmiselle turvallisen ja vaivattoman pääsyn vedenalaiseen maailmaan. Nemojen vallankumouksellisen hinnoittelun myötä otamme nyt seuraavan askeleen tällä matkalla. Tavoitteenamme on saada 1 000 sukellusvenettä toimintaan vuoteen 2030 mennessä, kertoo U-Boat Worxin perustaja ja puheenjohtaja Bert Houtman.

Nemojen tiedetään kulkevan helposti mukana esimerkiksi raharössien isompien huvijahtien kansilla. Helppokäyttöisyytensä ja uuden hinnoittelun ansiosta pienoissukellusveneet ovat kuitenkin vastaisuudessa myös pienemmällä pinkalla liikkellä olevien ostettavissa. Sukellusveneiden keskiluokkaistumista silmälläpitäen U-Boat Worx on laajentanut tuoteperhettään Nemo-mallistolle sopivilla venetelineillä, trailereilla, kelluvilla pikkutalaksilla sekä pienillä tukialuksilla.

Nemot on suunnitellut kokeneista sukellusvenekuljettajista koostuva tiimi. Vuonna 2021 toimitettu ensimmäinen malli sai runsaasti kehuja sen poikkeuksellisen hyvistä ajo-ominaisuuksista.

Sekä Nemo 1:ssä että Nemo 2:ssa on U-Boat Worxin kehittämä saumaton akryylistä valmistettu kuplaikkuna, sähköpropulsio, lukuisia turvajärjestelmiä, ilmastointi ja luokituslaitos DNV:n sertifiointi.

Nemon ostaneet saavat U-Boat Worxin sukellusvenekoulutuksen. Kurssi pidetään yrityksen koulutustiloissa Curaçaossa, Hollannin Antilleilla.

– Mikään ei ole vapauttavampaa kuin sukeltaminen tuntemattomaan tutkimusten ja löytöjen maailmaan oman Nemon turvassa. Olemme innoissamme nähdessämme Nemon volyymituotannon aloittavan merentutkimuksen uuden aikakauden, sanoo Lex van Rijswijk, Nemo-tuotepäällikkö.